Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Június 30. 12:12, hétfő | Helyi

Ez az éjszaka Cegléden is más volt

Ez az éjszaka Cegléden is más volt

Múzeumok Éjszakája Cegléden

Minden évben eljön az a bizonyos este, amit a kultúrára éhes közönség éberen vár. Az országos rendezvény kapcsán június 28-án, szombaton Cegléden is megtartották a Múzeumok Éjszakáját.

A rendhagyó időpontban rendhagyó programokkal színesített este hosszú évszázadok titkait rejtő kincsekkel várta az érdeklődőket. A Cegléden 7. alkalommal megrendezett kezdeményezéshez a város több gyűjteménye csatlakozott, így a Kossuth Múzeum mellett szombaton a Ceglédi Dobmúzeum, és a Ceglédi Sportmúzeum is várta a kultúrára éhes vendégeket.


A Kossuth Múzeum állandó kiállításai mellett rendhagyó tárlatvezetésekkel, gyermekprogramokkal várta a szép számmal érkező látogatókat, akik ezúttal a középkori Cegléden tehettek egy képzeletbeli sétát Farkas Zoltán régész kalauzolásával, Zakar József iparművész a fazekasság mesterség rejtelmeibe, Jancsovics Imréné a szövés-fonás, Farkas Ildikó pedig a hasznos növények világába kalauzolta el az érdeklődőket.



Mindezek mellett népszerűek voltak a középkori kínzóeszközök, és fotófal is, aminek segítségével bárki csodaszép hercegnő és daliás lovag lehetett egy-egy kép erejéig.


A Ceglédi Alkotók Körének tagjai egy izgalmas real time festésre vállalkoztak, aminek keretében a helyszínen megfestették az este hangulatát.


A múzeum előtt, a lezárt Múzeum utcában pedig élő koncertek szórakoztatták a közönséget. Fellépett a Magyar Reneszánsz Együttes, Kökény Ernő ceglédi cigányprímás és zenekara, a Kürtös Táncegyüttes. Az estét pedig Petrik Gábor és barátainak jazz koncertje zárta.

Az előző évek hagyományaihoz hasonlóan a Múzeumi Hírmondó Rendkívüli Kiadása idén is megjelent, amely az aznapi eseményeket örökítette meg.

A rendezvény a látogatószám alapján idén is sikeresen zárult ezen „az éjszakán, ami más volt, mint a többi”.

fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció