Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 01. 14:25, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Európa fiatal zenészei mutatkoztak be a VOLT-on

Európa fiatal zenészei mutatkoztak be a VOLT-on

Harminc fokos tikkasztó meleg, óriási porfelhő, és Sopron határáig kígyózó sor várta a nagykorúságát tavaly búcsúztató VOLT fesztivál idei látogatóit. A magyar európai uniós elnökség hivatalos záróbuliján a tagállamok fiatal ze

 

A VOLT fesztivál első napján a tavalyi évek tapasztalatait is felülmúlta a kígyózó sor. A tömeget az idei VOLT meglepően erős kezdése vonzotta. A fesztiválozók hiába érkeztek több órával a kapunyitás előtt, a szinte vég nélküli várakozást nem kerülhették el. Sokan fel is adták a várakozást, és egy hűvös soproni kocsmában egy kancsó bor mellett vészelték át az emberáradat eloszlását. Az fesztivál hivatalos kezdőnapján a cigányzenéé volt a főszerep. A Telekom Nagyszínpadot elsőként a román Mahala Rai Banda és a Parno Graszt játszotta be. Utánuk következett a punk zenéből táplálkozó, dubbal és jungle-lal is kacérkodó Asian Dub Foundation. A kilencvenes évek népszerű zenekara a verőfényes délutáni időt meghazudtolva bírta táncra az összegyűlt tömeget. A kissé megöregedett, ám továbbra is energiabombaként pattogó tagokra nem lehetett panasz. A több mint egy órás pörgés jól kiizzasztotta a fesztiválozókból a literszámra elfogyasztott sörmennyiséget.

Az idei VOLT ad otthont a magyar európai uniós elnökség hivatalos záróbulijának. A fesztivál keretei között lebonyolított elnökséget értékelő kerekasztal-beszélgetések mellett Schmitt Pál köztársasági elnök is kilátogatott a helyszínre. A rendezvény keretében az uniós tagállamok fiatal zenészei is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra. Az Európai kemping színpadán a line-up legnagyobb neveit megszégyenítő tehetségek léptek fel. A sokszor egy szál gitárral színpadra álló fiatalok sajnos nem sok ember figyelmét keltették fel. A méltatlanul értékelt zenészek így jobbára egymást szórakoztatták a tikkasztó hűségben.

A Kispál és a Borz tavalyi feloszlása után Lovasi András teljes erejével vetette bele magát a Kiscsillag körüli teendőkbe. A kultzenekar helyét ugyan nem töltötte be ez az új formáció, azonban sokan mégis a magyar zenei szcéna egyik vezető együtteseként tartják számon. A soproni koncerten a zenekar hozta a szokásos formáját. A közönségtáncoltató slágerek mellett az összeborulós lassabb dallamokat is megkapta a közönség. A számok közötti intermezzókat Lovasi felszabadult kiszólásai fokozták. Lecsó (Leskovits Gábor) csibészes mosolya mellett Lovasi szokásos 'köszi'-jei garantálták, hogy most se csalódjunk a zenekar teljesítményében.

Az est sztárfellépője az amerikai My Chemical Romance volt. Az amerikai emo zenekar a környéken található összes tizenéves mellett a kíváncsi és szkeptikus húszasokat is a nagyszínpad elé vonzotta. A vörös frizurában parádézó énekes hamar megnyerte a közönség egyik felét, azonban az élhetőbb zenére vágyók gyorsan feladták az emo kultúra behatóbb tanulmányozását. Az elpártolók egy színpaddal arrébb élvezhették a szerb Emir Kustrica zenei kavalkádját.

Hajdú Eszter

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség

Címkék: fesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára