Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Szeptember 20. 14:02, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Erőszak, csalás, besurranás

Erőszak, csalás, besurranás

Az elmúlt hét rendőrségi krónikája

  • Feleségét bántalmazta

A Ceglédi Járási Ügyészség a Ceglédi Rendőrkapitányság dinamikus és hatékony nyomozását követően a bűncselekmény elkövetése után három nappal, 2013. szeptember 12-én súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt a Ceglédi Járásbíróság elé állított egy férfit az alábbiak miatt: A gyanúsított különváltan élt feleségétől a ceglédi lakásukban. A férfi italozó életmódja, családtagjaival szembeni ismétlődő, erőszakos viselkedése miatt közte és volt felesége között napi rendszerességgel fordul elő tettlegességig fajuló vita, veszekedés.

A gyanúsított 2013. szeptember 7-én a délutáni órákban lakásukban, ittas állapotban a volt feleségét nekivágta az ajtófélfának. Amikor a sértett több alkalommal próbálta hívni a rendőrséget, a gyanúsított kitépte a kezéből a telefont.

A gyanúsított 2013. szeptember 9-én ismét megjelent a lakásban, ittas állapotban szóváltásba keveredett a sértettel, akit a vita közben vállal meglökött, lefejelt, majd az asszonyt a folyosóra rángatta, és dulakodás közben a falnak vágta. A sértett ekkor is megpróbálta a rendőrséget értesíteni, azonban a gyanúsított kitépte a telefont a kezéből és eldobta.

  • Csalás

Eljárás van folyamatban a Ceglédi Rendőrkapitányságon többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy budapesti férfi ellen. A gyanúsított az interneten, különböző oldalakon hirdetéseket adott fel, melyekben eladásra kínált, - a tulajdonában és birtokában nem lévő, - telefonkészülékeket, műszaki cikkeket. A gyanúsított hirdetésre jelentkezőkkel a kapcsolatot telefonon felvette, a sértetteket meggyőzte, hogy az árut a vételár kifizetését követően postai úton, vagy futárszolgálattal küldi el. A vételár feladását, vagy átutalását követően a gyanúsított a termékeket nem adta postára, a sértetteket telefonon hitegette, majd magát a sértettek számára elérhetetlenné tette. A gyanúsított, a sértettek által átutalt pénzt felvette, megélhetésére fordította. A gyanúsított 2013. április 2-a és 2013. augusztus 14-e közötti időben összesen 17 sértettet tévesztett meg, a 17 sértettnek összesen 823.000 Ft kárt okozott, amely nem térült meg. A gyanúsított kihallgatása megtörtént, jelenleg előzetes letartóztatásban van a férfi.

  • Besurranásos lopások

Az elmúlt időszakban megszaporodott a területünkön az ún. „besurranásos” lopások száma, melyek során az elkövető a nyitva hagyott lakás-ház ajtaján keresztül az épületbe bejutva jellemzően készpénzt, illetve kisebb használati tárgyakat tulajdonít el. A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy az értékeikre nagyobb figyelmet fordítsanak, sem a bejárati ajtót, sem a lépcsőház ajtókat ne hagyják még rövid időre sem nyitott állapotban.

A rendőrség kéri továbbá az állampolgárokat, amennyiben bűncselekmény áldozataivá válnak, illetve bűncselekménynek lesznek tanúi, haladéktalanul értesítsék a legközelebbi rendőrt, vagy a 107, 112 segélyhívószámokon a rendőrséget. A Ceglédi Rendőrkapitányság telefonszáma: 53-310-066.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció