Városlista
2020. május 28, csütörtök - Emil, Csanád

Hírek

2012. Április 05. 14:01, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress

Erősödik az amerikai munkaerőpiac

Erősödik az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai vállalatok emelték a foglalkoztatottak számát, ami a munkaerőpiac erősödését jelentheti.

Az ADP jelentése szerint a foglalkoztatottak száma 209 ezer fővel nőtt márciusban, amely kedvezőbb a Bloomberg által előrejelzett 206 ezer fős növekedésnél. A februári igazított eredmények szerint az év második hónapjában 230 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottság.

A munkaerőpiac bővülésének gyorsulása a fizetések emelkedését eredményezheti, ami a fogyasztói kiadások szintjének stabilizálódását is magával hozhatja. Az amerikai Munkaügyi Minisztérium pénteken tesz közzé átfogó foglalkoztatási adatokat: elemzések szerint a munkanélküliségi ráta 8,3 százalékos maradt, illetve 215 ezer új munkahely nyílt az üzleti szférában március során - írták a Quaestor elemzői.

A teljes foglalkoztatottsági számadatok, melyek magukba foglalják a közszférában dolgozókat is azt mutatják, hogy vélhetően 201 ezer fővel nőtt a teljes foglalkoztatottság márciusban. Ben Bernanke ígéretes jelzésként nyilatkozott a változásokról, de figyelmeztetett, hogy a munkaerőpiac még mindig nem tért teljesen magához: „a helyzet még mindig messze van a normálistól, amire bizonyíték a hosszútávon munkanélküliek magas száma; illetve az, hogy a munkahelyek illetve ledolgozott órák számában még mindig nem értük el a válság előtti szintet” – figyelmeztetett a Fed elnöke.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 28. 18:04, csütörtök | Külföld

Kilenc hónap alatt térhet magához a német gazdaság

A német gazdaság bruttó hazai terméke az idén 6,6 százalékkal csökken a müncheni ifo gazdaságkutató intézet 2020/2021-es prognózisának csütörtökön publikált felülvizsgált változata alapján,

2020. Május 28. 17:02, csütörtök | Külföld

Szigorú óvintézkedések mellett nyithatnak újra a szállodák, a fitnesztermek és a fürdők Ausztriában

Szigorú óvintézkedések mellett nyithatnak újra a szállodák, a fitnesztermek és a fürdők pénteken Ausztriában.

2020. Május 28. 14:41, csütörtök | Külföld

Újra részt vehetnek nézők a sportrendezvényeken Szerbiában

Szerbiában a jövő héttől újra lehetnek szurkolók a futballmeccseken és a szabadtéri tömeges rendezvényeket is engedélyezik, Montenegró pedig további hiteltörlesztési moratóriummal segítené a gazdaság talpra állását.

2020. Május 28. 12:39, csütörtök | Külföld

Már több mint százezer halottja van a járványnak az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban szerdán éjjel már meghaladta a százezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma.