Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Január 08. 16:02, kedd | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Erősít a Cegléd

Erősít a Cegléd

Két új játékos csatlakozott a csapathoz

Két új játékossal kezdte meg a 2013-as szezont az NB I-be jutott Ceglédi KK SE csapata.

Bartuz László - kapus
A 21 éves Újkígyósi sportoló 2002-ben kezdett kézilabdázni a Békéscsaba csapatánál. Négy évvel később átkerült a PLER utánpótlás csapatához, majd párhuzamosan a válogatottban is játszott szintén négy évig. További egy évig a Pécs, majd másfél évig a Tatabányai csapatot erősítette mielőtt a Cegléd csapatához igazolt volna.

A ceglédi csapatból elsőként a szurkolótábor nyerte el a tetszését, akikkel egy korábbi Cegléd-Tatabánya összecsapás során találkozott először. „…nekem ez a legfontosabb, a Tatabánya után egy újabb nagyszerű szurkolótáborral találkozhattam…”

Beilleszkedése nem okoz majd nehézséget, hiszen a csapat nagy részét már ismeri, többükkel játszott már együtt. Ittléte során szeretne minél több tapasztalatot szerezni és korábban megszerzett tudását a tőle telhető legjobban kamatoztatni. Távlati céljai között szerepel a bundesliga és felnőtt magyar válogatottba való bekerülés is.
A bennmaradásért vívott küzdelemben már van tapasztalata és bízik benne, hogy sikerül elkerülni a kiesést.


Bartuz László

Tóth Edmond


Tóth Edmond – jobbátlövő, irányító
Edmond a Kecskemét csapatától igazolt át a ceglédi klubhoz, de sportolói múltja során már több klasszis csapatnál is megfordult. A Nyíregyházánál és a Győri ETO-nál 3-3 évet, a Dunaferrnél 5 évet játszott, 6 évet pedig légiósként töltött el Spanyolországban.

A csapatot már elég jól ismeri és szimpatikus neki. Véleménye szerint „…szépen erősít a Cegléd csapata, a Gyöngyös elleni győzelem is azt mutatta, hogy tudnak szép sikereket elérni, és azt gondolom, hogy a csapat szépen lassan ki fogja harcolni a bennmaradást.”

Közel 20 éves NB I-es múlttal a háta mögött már tapasztalt, kiforrott játékosnak számít, aki rengeteg pluszt adhat a csapat játékához.
Tervei között egyelőre inkább a rövidtávú célok, jelenesetben a csapat benntartása szerepel és játékát is ez motiválja.

A csapatra most nehéz, de nagyon fontos mérkőzések várnak. Mindenki igyekszik majd a maximumot kihozni magából, de a bennmaradáshoz a szerencse is épp olyan fontos lesz, mint a megszerzett játéktudás.

Cegléd jelenleg a 11. helyen áll a tabellán. Az első tétmérkőzésre februárban keról majd sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem