Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Június 04. 16:50, szerda | Helyi

Erdőben a gimisek

Erdőben a gimisek

Erdei iskola Rejteken

A Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium nyolcosztályos tagozatának hatodik osztályosai Mező István tanár úr vezetésével, Rónai Gábor osztályfőnök és Nagy Irén tanárnő kíséretében erdei iskolában voltak 2014. május 6. és május 10. között Rejteken. Az osztály tanulói így számoltak be élményeikről.

Aki még nem volt, annak néhány szó az erdei iskoláról általában: az erdő közepén található faházban laknak az erdei iskolások; nem kell rendes tantárgyakat tanulni (pl. matek, angol); sok a játék, amit a kirándulások szakítanak meg; sok növény- és álltanév elhangzik, amit meg is kell jegyezned; kinn lehetsz a szabadban.

Most térjünk rá a mi erdei iskolánk történetére.
Az első nap reggel bepakoltuk a buszba az élelmiszereket, amit már korábban összegyűjtöt-tünk. Aztán irány Eger, ahol egy városismereti vetélkedőt tartottunk. A város nevezetessé-geit szemléltük meg, és az ezekről szóló kérdésekre válaszoltunk. Késő délután érkeztünk meg a rejteki kutatóházhoz. Kipakoltunk, lefeküdtünk aludni – hozzáteszem, volt, aki éjfélig is fenn volt, akár minden este. Másnap hét órakor következett a kelés, reggeli, készülődés. Ezek után elindultunk egy kis túrára a mellettünk lévő dombra. Délre már otthon is voltunk. Délután ügyességi vetélkedőn vettünk részt: sajnos, a csapatom csak egyszer nyert, de min-degy, mert mindenki jól szórakozott. A harmadik nap ismét egy kiadós túrát vettünk részt, rengeteg dolgot tanultunk útközben, és fáradtan érkeztünk haza. A negyedik napon reggeli után a lillafüredi Anna-barlangot néztük meg, ahol egy vezető körbevitt minket. Utána elmentünk a miskolci vadasparkba, ahol zoopedagógiai előadást hallgattunk meg a park lakóiról, az állatokról, majd feladatok megoldásával adtunk számot tudásunkról. Az ötödik napon jutalmul számháborúzhattunk az erdőben.

Sok élménnyel gazdagodva jöttünk haza, így nekem nagyon tetszett az erdei iskola.
Papp Zsombor, 6. D.

Életem legnagyobb élménye volt a Rejteken eltöltött öt nap. Távol az otthonomtól egy új környezetbe kerültem. Mégis könnyű volt megszokni az ottani légkört.
Szerettem a szobában már felébredni is, ahol a többiekkel laktunk. Reggel soha nem voltunk fáradtak, mindig újult erővel vágtunk neki a napnak. Hatalmas élményekben volt részünk és rengeteg új dolgot megtanultunk: imádtam a jobbnál jobb programokat, a kosárfonást, a túrázásokat, az előadásokat, mindent, ami abban az öt napban történt. A csapatfeladatokkal is meg voltam elégedve. Esténként mindig nehéznek bizonyult az alvás, hiszen mindenkinek volt még fel nem használt energiája.

Az egész héten az tetszett a legjobban, amikor elmentünk Lillafüredre, az Anna-barlangba. Ha nem félnék a sötét és zárt helyeken, biztosan a barlang közelében élnék. A lillafüredi vízesés csodálatos látványt nyújtott. De a rejteki ház udvarából is gyönyörű kilátás tárult elénk: ott is könnyen meg tudnám szokni az életet. Szerettem a szomszédokat, akik ked-vesek voltak.


Minden tetszett a héten, még a takarítás és a mosogatás is. Ráadásul úgy érzem, közben na-gyon szoros kötelék alakult ki az osztály tagjai között. Azt gondolom, a kirándulás mindenkiben örökké élő emléket hagyott maga után.
Bárány Klaudia, 6. D.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció