Városlista
2019. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2011. Szeptember 10. 07:25, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Ercsiben építkezik a MOL

Ercsiben építkezik a MOL

Folyik a Mol százhalombattai finomítójához tartozó, Ercsiben lévő ingatlanon a három éve elhatározott erőmű-beruházás előkészítése – írja a Világgazdaság.

A létesítménynek 2014 májusától már élesben kell termelnie. A százhalombattai és a vele azonos paraméterű, a Mol pozsonyi finomítójába tervezett erőmű együtt 1,4 milliárd euróba kerül az eredeti kalkuláció szerint.

Már két hónapja tart a Mol és csehországi partnere, a CEZ magyarországi erőmű-beruházásának előkészítése. A kivitelező a Mol-CEZ European Power Hungary Kft. vegyes vállalat. A létesítmény Ercsi Kombinált Ciklusú Erőmű néven kapott engedélyt a Magyar Energia Hivataltól, mert a Mol százhalombattai finomítójához tartozó olyan ingatlanon fog felépülni, amely már a szomszédos Ercsihez tartozik. A lap információjához a Molnál annyit fűztek hozzá, hogy a „beruházás előkészítése az engedélykérelem beadása óta folyamatosan zajlik”. Az engedélykérelem szerint az előkészítésnek 2011. június 30-án kellett elindulnia. A 840-869 megawattos erőmű importból, illetve hazai termelésből származó földgázt használna fel. Két gázkazánból, egy gőzturbinából, három generátorból és három főtranszformátorból állna. Egy olyan alállomáson keresztül csatlakozik majd az országos hálózatra, amely a Mol százhalombattai telepén létesülne, de amely a rendszerirányító Mavir tulajdona lenne. Az üzembe helyezés 2013. harmadik és negyedik negyedévére várható, a kereskedelmi célú termelés pedig 2014. április 30-án indulna.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: mol

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 19. 07:13, szerda | Belföld

Budapest környéki vonalakra állítja a MÁV az új motorvonatokat

A szerelvényeknek adottságainak megfelelő, Budapest környéki vonalakra állítja a MÁV 2020-tól a 11 új, emeletes KISS motorvonatot.

2019. Június 19. 05:02, szerda | Belföld

Börtönbüntetésre ítélték egy tanárnőt, aki diákoktól csalt ki pénzt

Nem jogerősen egy év nyolc hónap börtönre ítélte 138 rendbeli csalás miatt a Kecskeméti Járásbíróság azt a helyi tanárnőt, aki diákoktól franciaországi utazás szervezésére több millió forintot csalt ki

2019. Június 18. 17:04, kedd | Belföld

Rendőrök vigyázzák a kérészek táncát a Tiszán és mellékfolyóin

Fokozottan ellenőrzik a kérészek biztonságát tiszavirágzás idején. A tiszavirág (Palingenia longicauda) védett kérészfaj, természetvédelmi értéke egyedenként tízezer forint.

2019. Június 18. 15:01, kedd | Belföld

Ügyvéd: Segítségnyújtás elmulasztása miatt is felelhet az ukrán hajóskapitány

A Viking Sigyn kapitányát nemcsak gondatlanság miatt terheli a felelőség, hanem azért is, mert nem kellő mértékben nyújtott segítséget vagy azt teljesen elmulasztotta