Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Január 30. 09:35, vasárnap | Helyi önkormányzati
Forrás: Club TV

Emelkedik a víz-, a szennyvíz- és a szemétszállítási díja

Emelkedik a víz-, a szennyvíz- és a szemétszállítási díja

Cegléd Város Önkormányzatának Képviselőtestülete január 27-ei soros ülésén a következő határozatokat fogadta el.

Az ÖKOVÍZ Kft. javaslata alapján több közüzemi díj is emelkedik.

A testületi döntés értelmében a vízdíjak a lakosság számára hat százalékkal, a közületeknek pedig öt százalékkal emelkednek, a lakossági és a közületi csatornadíj+bérleti díj egységesen hat százalékkal nő. A hulladék begyűjtés- és lerakási díja negyvenkilenc százalékkal nő és literenként 4,10 forint lesz; a 110 literes műanyagzsák ára 470 Ft/db.

 

A költségvetési helyzetről szóló jelentés szerint a negyedik negyedében az önkormányzat fizetési kötelezettségeit teljesítette, a nehéz gazdasági helyzet ellenére.

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Tanyagondnoki Szolgálata 2005óta biztosítja a város külterületén élő és arra rászoruló emberek segítését. Például ivóvizet, tüzelőt visznek házhoz, bevásárolnak az idős emberek számára, orvoshoz viszik a betegeket, segítséget nyújtanak a szociális ügyek intézésében, rossz időben iskolába hordják a gyerekeket. A korábbi évekhez hasonlóan megújították az ellátási szerződést és évi kétmillió forint támogatásban részesítik az egyesületet.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 01. 10:51, csütörtök | Helyi önkormányzati

Beszámoló döntésekről

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.