Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Június 19. 17:06, szombat | Belföld
Forrás: mti

Emeletes vonat közlekedik a Balatonnál

Emeletes vonat közlekedik a Balatonnál

Emeletes motorvonat közlekedik a Balatonnál szombattól - írta közösségi oldalán az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) stratégiai és parlamenti államtitkára szombaton.

Schanda Tamás bejegyzésében kijelentette: "a járvány harmadik hullámát letörtük. A nyarat családunk, barátaink körében tölthetjük kedvenc nyaralóhelyeinken. A magyar tenger kényelmes és biztonságos megközelítése érdekében az elmúlt években összesen több mint 300 milliárd forintot fordítottunk térségi közlekedésfejlesztésre. Hazánk egyik legkedveltebb turisztikai célpontját autón, vonaton, autóbusszal vagy biciklin is rövidebb idő alatt, fennakadások nélkül érhetik el, járhatják körbe az emberek".

Az államtitkár megjegyezte: a budapesti elővárosi forgalomban már tíz emeletes motorvonat üzemel, a 600 ülőhelyes járművek először szombaton szállítanak utasokat a nyugati országrészben.

Az idei idegenforgalmi főszezonban a hétvégéken közlekedő Napfürdő expresszvonat Szolnok és Fonyód között, a Jégmadár expresszvonat pedig Szob és Fonyód között jár emeletes KISS motorvonattal. Ezzel teljesen új összeköttetés jön létre a Dunakanyar felől a Velencei-tó érintésével a Balatonig - közölte az államtitkár.

Schanda Tamás kiemelte: a fejlesztések nem értek véget, "töretlen lendülettel" folytatják a munkát a Balatonnál élők és ott nyaralók érdekében.

Címkék: balaton, motorvonat, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.