Városlista
2020. szeptember 28, hétfő - Vencel

Hírek

2020. Június 07. 12:10, vasárnap | PR

Elvesztetted a munkád? Segít a nyelvvizsga, hogy másikat találj!

Elvesztetted a munkád? Segít a nyelvvizsga, hogy másikat találj!

Munkát találni válság idején nehéz dolog, de nem lehetetlen. Apró előnyök, mint a nyelvvizsga, segíthetnek kitűnni a többi álláskeresővel közül. Mutatjuk, hogyan szerezd meg akár teljesen ingyen!

A karanténnak vége, már nem ülünk otthon tétlenül, kivéve, ha a karanténnal együtt a munkánknak is vége. A kezdeti sokk után az lesz a győztes, aki nem fog padlót, hanem sebességbe kapcsol és olyan készségeket fejleszt, amik piacképesek és kereslet van rájuk. Ilyen lehet a nyelvtudás és a számítástechnikai képzettség. Most talán legyintesz, hogy kinek van arra pénze, hogy munkanélküliként tanuljon – pedig nem pénz kérdése! Mi most azt mondjuk el, hogyan készülhetsz fel ingyen és bérmentve a nyelvvizsgára úgy, hogy a lakásból még csak ki sem kell menned.

Hogyan indulj neki?

Az angol a legkézenfekvőbb választás a nyelvvizsgához, mert a legtöbb helyen ezt kérik, könnyű nyelv és rengeteg ingyen elérhető anyag van a neten, aminek segítségével otthoni felkészüléssel is jól tudsz haladni. A legtöbb anyag a B1 alapfokú, vagy B2 középfokú vizsgára készít fel ilyen távoktatási felkészülési móddal, ami nem is véletlen, hiszen a legtöbben ezen a két szinten futnak neki a nyelvvizsgának.

Nézz körül, hogy milyen nyelvvizsga lenne számodra a legmegfelelőbb. Érdemes kicsit körbejárni, hogy melyik a számodra a leginkább testhezálló, de ha spórolni akarsz, akkor azt is nézd meg alaposan, hogy melyikhez van elegendő ingyenes felkészülési anyag. Az Euroexam például rengeteg támogató anyagot biztosít ingyenesen, sőt, még egy teljes angol nyelvvizsga felkészítő online kurzust is megcsinálhatsz teljesen térítésmentesen.

Kétféle kurzus érthető így el. Az egyik kifejezetten a nyelvvizsgára koncentrál, azokat a feladatokat veszi végig részletesen, amikkel éles helyzetben is találkozol az egynyelvű vizsga mind a négy részében. A másik tanfolyam pedig a vizsgához szükséges készségeket fejleszti. Fontos, hogy ezek tanfolyamok és nem csupán teszteket töltesz ki, amit megoldókulcs alapján böngészgetsz, hanem visszajelzést kapsz a feladatmegoldásodról és akár chat-en is tudsz beszélni a felkészítő tanárokkal.

Nyelvvizsga díj visszatérítése

Jó tudni, hogy 2019 óta lehetőség van a sikeres vizsga nyelvvizsga díjának visszaigénylésére is, így tényleg ingyen lehet nyelvvizsgád. Ha 35 év alatti vagy és egy államilag elismert nyelvvizsgát teszel le B2 vagy C1 szinten a meghatározott nyelvekből (amiben természetesen az angol az első a sorban), akkor a teljes vizsgadíjat is visszaigényelheted.

Kinek lehet ez megoldás?

Ahhoz, hogy ezeket az eszközöket használhasd természetesen kell egy alap nyelvtudás, így ezek elsősorban olyan embereknek segítenek, akiknek valamilyen ok miatt beragadt a nyelvvizsgája. Nincsenek messzi tőle, hogy nekifussanak, de még nem ugrották meg az utolsó, legfontosabb néhány lépést.

Ha még nem jársz ilyen szinten, de szeretnél elkezdeni nyelveket tanulni, remek lehetőséget biztosítanak az ingyenes online tananyagok. Vannak teljes programok és oktató appok, amiket arra építettek fel, hogy otthon, önállóan el tudj kezdeni tanulni.

Vannak emellett támogatott általános nyelvtanfolyamok, amik segítenek megtenni a kezdő lépéseket, de a nagyszámú jelentkezők és szigorú feltételek miatt ilyen képzésekre nehezebb a bejutás. Az ingyenes online képzés viszont mindenki számára elérhető.

Mikor pedig elértél a szükséges szintre, érdemes elkezdeni célirányosan a nyelvvizsgára készülni a fenti anyagokkal. Időbe kerül, de kitartással akár minimális befektetéssel is nyelvvizsgát szerezhetsz és jelentősen növelheted az esélyeidet a munkaerőpiacon.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 21. 11:24, hétfő | PR

Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért

A hazai könnyűzenei ipar támogatására indított Raktárkoncert-sorozat felvételei augusztus közepe óta zajlanak. A projektet koordináló Lounge Groupnál hatalmas apparátus dolgozik a produkció sikerességén.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.