Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Június 07. 12:10, vasárnap | PR

Elvesztetted a munkád? Segít a nyelvvizsga, hogy másikat találj!

Elvesztetted a munkád? Segít a nyelvvizsga, hogy másikat találj!

Munkát találni válság idején nehéz dolog, de nem lehetetlen. Apró előnyök, mint a nyelvvizsga, segíthetnek kitűnni a többi álláskeresővel közül. Mutatjuk, hogyan szerezd meg akár teljesen ingyen!

A karanténnak vége, már nem ülünk otthon tétlenül, kivéve, ha a karanténnal együtt a munkánknak is vége. A kezdeti sokk után az lesz a győztes, aki nem fog padlót, hanem sebességbe kapcsol és olyan készségeket fejleszt, amik piacképesek és kereslet van rájuk. Ilyen lehet a nyelvtudás és a számítástechnikai képzettség. Most talán legyintesz, hogy kinek van arra pénze, hogy munkanélküliként tanuljon – pedig nem pénz kérdése! Mi most azt mondjuk el, hogyan készülhetsz fel ingyen és bérmentve a nyelvvizsgára úgy, hogy a lakásból még csak ki sem kell menned.

Hogyan indulj neki?

Az angol a legkézenfekvőbb választás a nyelvvizsgához, mert a legtöbb helyen ezt kérik, könnyű nyelv és rengeteg ingyen elérhető anyag van a neten, aminek segítségével otthoni felkészüléssel is jól tudsz haladni. A legtöbb anyag a B1 alapfokú, vagy B2 középfokú vizsgára készít fel ilyen távoktatási felkészülési móddal, ami nem is véletlen, hiszen a legtöbben ezen a két szinten futnak neki a nyelvvizsgának.

Nézz körül, hogy milyen nyelvvizsga lenne számodra a legmegfelelőbb. Érdemes kicsit körbejárni, hogy melyik a számodra a leginkább testhezálló, de ha spórolni akarsz, akkor azt is nézd meg alaposan, hogy melyikhez van elegendő ingyenes felkészülési anyag. Az Euroexam például rengeteg támogató anyagot biztosít ingyenesen, sőt, még egy teljes angol nyelvvizsga felkészítő online kurzust is megcsinálhatsz teljesen térítésmentesen.

Kétféle kurzus érthető így el. Az egyik kifejezetten a nyelvvizsgára koncentrál, azokat a feladatokat veszi végig részletesen, amikkel éles helyzetben is találkozol az egynyelvű vizsga mind a négy részében. A másik tanfolyam pedig a vizsgához szükséges készségeket fejleszti. Fontos, hogy ezek tanfolyamok és nem csupán teszteket töltesz ki, amit megoldókulcs alapján böngészgetsz, hanem visszajelzést kapsz a feladatmegoldásodról és akár chat-en is tudsz beszélni a felkészítő tanárokkal.

Nyelvvizsga díj visszatérítése

Jó tudni, hogy 2019 óta lehetőség van a sikeres vizsga nyelvvizsga díjának visszaigénylésére is, így tényleg ingyen lehet nyelvvizsgád. Ha 35 év alatti vagy és egy államilag elismert nyelvvizsgát teszel le B2 vagy C1 szinten a meghatározott nyelvekből (amiben természetesen az angol az első a sorban), akkor a teljes vizsgadíjat is visszaigényelheted.

Kinek lehet ez megoldás?

Ahhoz, hogy ezeket az eszközöket használhasd természetesen kell egy alap nyelvtudás, így ezek elsősorban olyan embereknek segítenek, akiknek valamilyen ok miatt beragadt a nyelvvizsgája. Nincsenek messzi tőle, hogy nekifussanak, de még nem ugrották meg az utolsó, legfontosabb néhány lépést.

Ha még nem jársz ilyen szinten, de szeretnél elkezdeni nyelveket tanulni, remek lehetőséget biztosítanak az ingyenes online tananyagok. Vannak teljes programok és oktató appok, amiket arra építettek fel, hogy otthon, önállóan el tudj kezdeni tanulni.

Vannak emellett támogatott általános nyelvtanfolyamok, amik segítenek megtenni a kezdő lépéseket, de a nagyszámú jelentkezők és szigorú feltételek miatt ilyen képzésekre nehezebb a bejutás. Az ingyenes online képzés viszont mindenki számára elérhető.

Mikor pedig elértél a szükséges szintre, érdemes elkezdeni célirányosan a nyelvvizsgára készülni a fenti anyagokkal. Időbe kerül, de kitartással akár minimális befektetéssel is nyelvvizsgát szerezhetsz és jelentősen növelheted az esélyeidet a munkaerőpiacon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.