Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Március 26. 17:33, kedd | Helyi
Forrás: mti

Elsőfokúra mérsékelték a riasztást

Elsőfokúra mérsékelték a riasztást

Több mint 40 munkagéppel folyik a síkosításmentesítés a régióban.

Elsőfokú riasztás van érvényben Pest megyén belül a nagykátai és a ceglédi kistérségekben, illetve Aszód, Gödöllő, Monor, Gyál és Dabas környékén a télies útviszonyok miatt. Számos árokba csúszott autót mentettek ki a tűzoltók, a kamionokat fokozatosan engedik ki a pihenőből - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelem szóvivője kedd délután az MTI-t.

Spitz Alexandra elmondta, hogy az elmúlt órákban 22 műszaki mentéssel kapcsolatos riasztás érkezett a megyei műveletirányítási központba, jellemzően hóban elakadt, árokba csúszott autók utasait kellett menteniük a tűzoltóknak, de személyi sérüléssel járó baleset eddig nem volt.

A szóvivő közlése szerint a monori, a dabasi, a ceglédi és a nagykátai tűzoltókra hárult a legtöbb munka, mert ezeken a területeken a legrosszabbak az útviszonyok. A közútkezelő több mint negyven munkagéppel végez síkosságmentesítést a régióban.

A Pest megyében közlekedő kamionokat korábban parkolókba terelték, így 447 nehézgépjármű vesztegelt különböző pihenőhelyeken. Az M3-as autópályáról a babati, a kisbagi és a galgai pihenőkbe, míg az M5-ös autópálya mentén az inárcsi és az újhartyáni nagy parkolókba kellett letérniük. Az M0-s autópálya 18-19-es kilométerszelvényénél (Szigetszentmiklósnál), valamint az Anna-hegyi pihenőben, az M1-M7-es kivezető szakaszán a budaörsi Tesco és Auchan melletti parkolóban, az M6-os autópálya környékén a százhalombattai ipari parknál, míg Érden a Tesco parkolójában várhatták, illetve várhatják a kamionosok az útviszonyok javulását.

fotó: mti

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció