Városlista
2021. október 16, szombat - Gál

Hírek

2012. Március 14. 07:19, szerda | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Elrajtolt egy más világ felé

Elrajtolt egy más világ felé

Nguyen Anasztázia az isztambuli fedett pályás világbajnokságon belekóstolt a felnőtt mezőnybe, illetve a nagy világversenyek légkörébe.

Az egyéni csúcsától ugyan elmaradt, de rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodott. 7,59 másodperc alatt jutott túl élete első világversenyén, a fedett pályás világbajnokságon a felnőttek között Nguyen Anasztázia, aki a 60 méteres síkfutásban ugyan elmaradt a 7,47 másodperces egyéni csúcsától, de legalább megmutatta magát a legnagyobbak között.

„Nagyon jó volt a felnőtteknél futni, ilyen hírességeket látni – mondta az isztambuli napokról a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő sprinterreménység. – A rajtot sajnálom igazából, azt elrontottam, így nem jött ki belőlem, amit valójában tudok. A rajton mindenképpen javítanom kell, a következő időszakban azon is dolgozunk majd az edzőmmel, Szabó Dezsővel.”

Adódik persze a kérdés, hogy a junioroknál (ne feledjük, életkora alapján még mindig oda tartozik!) ismert és elismert, minden jelentős világversenyen döntőt futó Anasztázia menet közben mennyit érzékelt egy teljesen más világból. „A futásra nem igazán emlékszem, a többieket sem nagyon érzékeltem, bár az is igaz, hogy igazán tudatosan nem figyelek a mezőnyre. A felnőtteknél még nyilván többen futnak előttem, ami nem baj, mert húzóerővel bír – elemezte az átmeneti időszakot a sprinter. – Az viszont nagyon jó, hogy az egész miliőjébe belekóstolhattam. Most már tudom, hogy a felnőttek között mikor kell mennem melegíteni, hogy mikor kell bemenni a call roomba, és ott hogyan kell viselkedni. Ez itt sokkal több idő, mert amíg otthon a melegítés és a futás között nincs ilyen, itt legalább negyedórás szünet van a kettő között, amikor nem igazán lehet mozogni.”

A fedett pálya Isztambullal egy időre a múlté lett, Anasztázia már hétfőn, még Isztambulban megkezdte a felkészülést a szabadtéri szezonra. „A konditeremben edzettem egy jót, úgyhogy izomlázzal jöttem haza… Most jön az alapozás, kemény lesz, valósággal felüdülést jelent majd, amikor májusban elkezdődik a versenyszezon” – mondta mosolyogva a fedett pályán és szabadtéren is magyar bajnok atlétanő.

Nguyen Anasztázia felkészülését az Oriental Spa támogatja

Felix Promotion Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 14. 14:40, csütörtök | Sport

MAGYARORSZÁG AZ E-SPORT RÉGIÓS EGYIK VEZETŐJÉVÉ VÁLHAT

A járvány helyzetben a sport területek leállásával fókuszba kerültek az e-sportok.

2021. Október 14. 12:04, csütörtök | Sport

Mindegyik gyorsot élveztük!

Beszélgetés Nagy Mátyás raliversenyzővel a Vértes rali után.

2021. Október 10. 09:24, vasárnap | Sport

Vereséggel csak matematikai esély maradt válogatottunknak a kijutásra

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 1-0-ra kikapott a vendég Albániától világbajnoki selejtezőmérkőzésen, ezzel negyedik maradt a csoportjában, egyúttal csupán matematikai esélye maradt a részvétel kiharcolására.