Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Április 20. 10:51, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Előzetesből akart megszökni a 16 éves rabló, miután kiengedték újra rabolt

Előzetesből akart megszökni a 16 éves rabló, miután kiengedték újra rabolt

Kétrendbeli rablás mellett fogolyszökés kísérletével is vádolja a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség azt a 16 éves kiskunhalasi fiút, aki előzetes letartóztatásakor megpróbált elszökni. Kiengedték, majd újra rabolt.

A 16 éves kiskunhalasi fiatalkorú és 17 éves helybeli társa tavaly augusztus 4-én éjjel észrevették az utcán egyedül közlekedő nőt és elhatározták, hogy megszerzik a pénzét. A fiatalabb elkövető odament a sértetthez, és mialatt társa a közelben figyelt, pénzt követelt a nőtől, majd megrántotta a vállán lévő táskát. Ettől a nő a földre került, de még fogta a táskáját mindaddig, míg támadója folyamatosan rángatva végül megszerezte azt és elszaladt. A két útonálló a zsákmányolt pénzt elfelezte és elköltötte.

Még aznap elfogták a két támadót és rablás miatt előzetes letartóztatásba kerültek. A fiatalabb elkövető az előzetes fogvatartás idején tavaly augusztus 30-án a délelőtti udvari séta során kivált a sorból és a drótkerítést átugrotta azért, hogy az épület falán átmászva megszökjön. A fiatalkorú a biztonsági kameratartó vascsövén kísérelt meg az épület tetejére feljutni, azonban az őrök időben észlelték és megakadályozták a szökést.

A 16 éves rabló nem sokkal azután, hogy az előzetes letartóztatásból szabadult, 2017. december 28-án éjjel Kiskunhalason egy gyalogosan hazafelé tartó férfit kirabolt. A kabátját megragadta, a fejét ököllel többször megütötte, amitől áldozata a földre esett. Ezután a sértett átadta a fiatalkorúnak a nála lévő 5000 forintot. Mindez azonban nem volt elég a rablónak és tovább bántalmazta a férfit, akinek eközben nadrágzsebéből kiesett a mobiltelefonja és azt, valamint a kabátját és cipőjét is magával vitte a téli hidegben a rabló.

A fiatalkorú 17 éves társa a rablás mellett tavaly júliusban, mintegy két hét leforgása alatt Kiskunhalason kerékpárlopásokból és abból tartotta fenn magát, hogy utcán közlekedő áldozatait meglopta vagy kifosztotta. Volt olyan nő, akinek a táskáját a kormányrúdra szerelt kosárból kerékpározás közben vette ki. Ettől a nő elvesztette az egyensúlyát és elesett.

Az ügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő 16 éves férfit kétrendbeli rablással és fogolyszökéssel, szabadlábon lévő 17 éves társát a rabláson kívül kifosztással, többrendbeli lopással és közlekedés biztonsága ellen bűntettel is vádolja. A büntetlen előéletű fiatalkorúak ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni