Városlista
2020. május 28, csütörtök - Emil, Csanád

Hírek

2017. Február 18. 08:22, szombat | Kék hírek
Forrás: police.hu

Előzetesben a halálfurgon bolgár sofőrje - VIDEÓVAL

Előzetesben a halálfurgon bolgár sofőrje - VIDEÓVAL

Nemzetközi elfogadóparancs volt érvényben az ellen a bolgár férfi ellen, aki illegális migránsokat csempészet borzasztó körülmények között még 2015-ben. A férfit őrizetbe vette a minap a magyar rendőrség.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy bűnszervezet kilenc tagja ellen, köztük négy személlyel szemben emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt is folyt az eljárás. A rendőrök 2016 októberében a nyomozás végéhez értek, az ügyben jelenleg az iratismertetés zajlik.

A bűnszervezethez kapcsolódó három bolgár állampolgárral szemben a hatóság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki. A körözött férfiak egyike, az 51 éves S. Yordanov 2015. június 22-én egy kistehergépkocsi sofőrjeként vett részt illegális migránsok szállításában. A nyomozás során kirendelt szakértők megállapították, hogy az általa szállított személyeknél a zárt raktérben határozottan fennállt a túlmelegedés és kiszáradás kialakulásának veszélye, továbbá hogy ott a csukott ajtók miatt nem volt érdemi levegőcsere. Az utazás a raktérben tartózkodók számára jelentős testi-lelki gyötrelemmel járt. A gyanú szerint S. Yordanov a szállításban a bűnszervezet tagjaként vett részt.

A német rendőrök 2016. december 10-én Németországban közúti ellenőrzés során igazoltatták a körözött személyt, akit elfogtak és átadási őrizetbe vettek. A magyar rendőrök február 14-én a Hegyeshalom-Nickelsdorf Magyar-Osztrák Közös Kapcsolattartási Ponton vették át a férfit külföldi kollégáiktól.
A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai S. Yordanovot gyanúsítottként hallgatták ki a csempészett személy sanyargatásával, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a bíróság február 17-én elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 27. 08:50, szerda | Kék hírek

13 éves lánynak adta oda a kocsiját – Eljárás indult

Füzesgyarmaton egy férfi odaadta az autóját egy 13 éves lánynak, hogy forduljon meg vele. A férfi ellen indított büntetőeljárás iratait a rendőrség továbbította az ügyészségre.

2020. Május 26. 16:04, kedd | Kék hírek

Kegyetlen módon megölte beszélgetőtársát, életfogytiglant kaphat

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozva minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen,

2020. Május 26. 13:18, kedd | Kék hírek

Kutyáját uszította a rendőrökre egy ittas szabolcsi férfi

Eljárás indult egy szabolcsi férfi ellen, aki ittasan bejelentést tett, majd a helyszínre érkező, jogszerűen intézkedő rendőrökre uszította a kutyáját múlt szombaton

2020. Május 26. 06:16, kedd | Kék hírek

Letartóztatta a bíróság az apját életveszélyesen megsebesítő férfit

Letartóztatta a Nyíregyházi Járásbíróság azt a férfit, aki társával együtt bántalmazta és fejbe szúrta az apját - közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.