Városlista
2019. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2017. Március 28. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: Bajnok Artúr, az MTI tudósítója jelenti:

Előrehozták a NATO külügyminiszteri találkozóját

Előrehozták a NATO külügyminiszteri találkozóját

Előrehozták március 31-re a NATO-országok külügyminisztereinek brüsszeli találkozóját, így Rex Tillerson, az amerikai diplomácia vezetője is részt vesz azon - közölte hétfőn az észak-atlanti szövetség.

A tanácskozást eredetileg április 5-6-ra tervezték, később azonban kiderült, hogy Rex Tillerson ebben az időpontban más elfoglaltsága miatt nem tud részt venni az ülésen.

Noha az előző héten Rex Tillerson már több szövetséges ország külügyminiszterével találkozott Washingtonban, ez lesz az első alkalom, hogy részt vesz a katonai szervezet ülésén.

Az amerikai külügyminiszter esetleges távolmaradása sajtóhírek szerint aggodalmakat keltett a szövetségesek körében, különösen annak fényében, hogy Tillerson hamarosan Oroszországba látogat.

Európában sokakat aggodalommal töltött el Donald Trump januári hivatalba lépése, részben azért, mert az amerikai elnök korábban nyíltan az Oroszországhoz közeledés mellett kötelezte el magát, részben pedig azért, mert a NATO költségvetésének, az amerikai hozzájárulásnak az újratárgyalását helyezte kilátásba. Trump még elnökjelöltként úgy nyilatkozott, hogy egy esetleges orosz agresszió esetén csak azoknak az országoknak nyújtana segítséget, amelyek "teljesítették szövetségesi kötelezettségeiket".

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 19. 11:10, csütörtök | Külföld

Vészforgatókönyv készült Alsó-Ausztriában a migránshelyzet kezelésére

Vészforgatókönyv készült az alsó-ausztriai menekültügyi helyzet kezelésére.A tervezetet Gottfried Waldhäusl tartományi tanácsos, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) politikusa mutatta be szerdán.

2019. Szeptember 19. 07:39, csütörtök | Külföld

Kijev egyik hídján lövöldözött és robbantással fenyegetőzött egy volt katona

Egy fegyveres férfi lövöldözni kezdett szerda kora este a kijevi Metro-hídon, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a hidat, de a rendőrök két óra elteltével őrizetbe vették.

2019. Szeptember 19. 07:09, csütörtök | Külföld

Keményebb gazdasági szankciókat sürget Irán ellen Donald Trump

Donald Trump amerikai elnök \"lényegesen\" keményebb gazdasági szankciókat sürgetett Irán ellen szerdán.

2019. Szeptember 19. 05:00, csütörtök | Külföld

Meghosszabbította a szaúd-arábai fegyverexport-tilalmat a német kormány

A német szövetségi kormány újabb hat hónappal meghosszabbította a Szaúd-Arábiába irányuló hadiipari export tilalmát - jelentették be szerdán Berlinben.