Városlista
2020. február 23, vasárnap - Alfréd

Hírek

2017. Március 28. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: Bajnok Artúr, az MTI tudósítója jelenti:

Előrehozták a NATO külügyminiszteri találkozóját

Előrehozták a NATO külügyminiszteri találkozóját

Előrehozták március 31-re a NATO-országok külügyminisztereinek brüsszeli találkozóját, így Rex Tillerson, az amerikai diplomácia vezetője is részt vesz azon - közölte hétfőn az észak-atlanti szövetség.

A tanácskozást eredetileg április 5-6-ra tervezték, később azonban kiderült, hogy Rex Tillerson ebben az időpontban más elfoglaltsága miatt nem tud részt venni az ülésen.

Noha az előző héten Rex Tillerson már több szövetséges ország külügyminiszterével találkozott Washingtonban, ez lesz az első alkalom, hogy részt vesz a katonai szervezet ülésén.

Az amerikai külügyminiszter esetleges távolmaradása sajtóhírek szerint aggodalmakat keltett a szövetségesek körében, különösen annak fényében, hogy Tillerson hamarosan Oroszországba látogat.

Európában sokakat aggodalommal töltött el Donald Trump januári hivatalba lépése, részben azért, mert az amerikai elnök korábban nyíltan az Oroszországhoz közeledés mellett kötelezte el magát, részben pedig azért, mert a NATO költségvetésének, az amerikai hozzájárulásnak az újratárgyalását helyezte kilátásba. Trump még elnökjelöltként úgy nyilatkozott, hogy egy esetleges orosz agresszió esetén csak azoknak az országoknak nyújtana segítséget, amelyek "teljesítették szövetségesi kötelezettségeiket".

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 22. 11:10, szombat | Külföld

Ismét csökkent a koronavírus napi új fertőzötteinek száma

Ismét csökkent a koronavírussal összefüggésben a napi új fertőzöttek száma Kínában egy nappal a pénteken jelentett emelkedés után.

2020. Február 22. 09:15, szombat | Külföld

A kőolaj áráról tárgyalt Putyin és Lukasenka

Az olajárra vonatkozó új ajánlatott tett fehérorosz hivatali partnerének, Aljakszandr Lukasenkának Vlagyimir Putyin orosz elnök - közölték pénteken orosz hírügynökségek.

2020. Február 22. 07:10, szombat | Külföld

Veszélybe került az asztalitenisz csapat-világbajnokság megrendezése

Veszélybe került az asztaliteniszezők csapat-világbajnokságának megrendezése a dél-koreai Puszanban, ahol pénteken koronavírust diagnosztizáltak egy betegnél.

2020. Február 21. 13:10, péntek | Külföld

Az amerikai hírszerzés szerint Moszkva Trump újraválasztását támogatja

Moszkva Donald Trump amerikai elnök újraválasztását támogatja - írta a The New York Times című napilap az internetes oldalán helyi idő szerint csütörtök este,