Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 28. 18:15, péntek | Belföld
Forrás: infoCegléd/mti

Előre kell fizetni a jövő évi tankönyvekért

Előre kell fizetni a jövő évi tankönyvekért

Csekket küldenek a szülőknek

A nyári szünet épphogy csak kezdetét vette, máris újabb hidegzuhany érte az iskolás gyermekiket nevelő szülőket. A tankönyv díjbekérőt a hozzá tartozó csekkel a Könytárellátó küldte szét. Az értesítő szerint a jövő évi tankönyvek árát július végéig kell rendezniük a szülőknek.

A köznevelési államtitkárság arra szólította fel pénteken a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-t, hogy július 31-ről augusztus 15-re módosítsa a könyvek árának kiegyenlítéséhez megküldött csekkek befizetési határidejét. A döntésről az iskolák is tájékoztatást kapnak.

Az államtitkárság pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: az első tanítási napra minden gyermek kezébe veheti tankönyveit.

Kitértek arra is: Magyarországon a gyermekek több mint fele ingyen kapja meg a tankönyveket. A kormány és az Országgyűlés döntése szerint ez évtől egyetlen első osztályos tanuló szüleinek sem kell fizetnie értük. Emellett továbbra is térítésmentesen kapnak tankönyveket a nagycsaládosok és a rászorulók.

Mint írták, a kormány a köznevelés megújításának részeként - a szülők és gyermekeik, valamint a pedagógusok érdekében - alakította át a tankönyvellátás rendszerét. Ennek célja az egységesen magas színvonal biztosítása, a tankönyvellátás átláthatósága és biztonsága - rögzítették.

A Népszava csütörtökön írt arról, hogy a megszokottnál jóval korábban, július 31-ig kell a szülőknek csekken befizetniük az állami tulajdonú Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) számlájára a tankönyvcsomagok árát. Eddg jellemzően augusztus végén, illetve szeptember elején kellett fizetni az átvett tankönyvekért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk