Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Április 01. 13:29, vasárnap | Helyi
Forrás: infoCegléd

Elképesztő áprilisi tréfák

Elképesztő áprilisi tréfák

Április 1-e, bolondok napja. Ezen a napon megengedett egy-két füllentés és beugratás. Lássuk a legjobbakat.

Kevesen gondolnák, hogy a gyerekesnek látszó csínyeknek komoly lélektani háttere van. Pszichológusok szerint ennyi hazugság és tréfa szükséges is a kiegyensúlyozott lelki élethez. Nos, csak, hogy a mi lelki életünk is rendben maradjon, lássuk az utóbbi idők legnépszerűbb átverésseit.

• Az egyik legrégebbi és legismertebb áprilisi tréfa a spagetti szüret Svájcban.
1957. április 1-jén a BBC Panoráma című műsorában egy videót mutattak be, melyen a svájci parasztok spagetti-kötegeket húztak le a fák ágairól. Sok, a tészták csak zacskóból ismerő néző dőlt be a tréfának.

• A USA Today hasábjain 1998-ban megjelent egy hirdetés, ami az új Balkezes Whopper-t mutatta be. A kizárólag balkezesek számára kifejlesztett szendvics a Whopper kiköpött mása, csak 180 fokban elfordították a hozzávalókat, hogy megfeleljen a balkezes vásárlóknak. Bár a Burger King másnap bejelentette, hogy csak vicceltek, így is egy rakás idióta rendelt Balkezes Whoppert, némelyek pedig diszkriminációnak érezték, hogy nincs Jobbkezes Whopper is a menün.

• 2002-ben a Tesco a The Sun című lapban fizetett hirdetésben tette közzé, hogy mostantól üzleteiben genetikailag módosított fütyülő sárgarépa is kapható. A reklám szerint a sárgarépa oldalán fokozatosan vékonyodó lyukak találhatók. E légbuborékoknak köszönhetően a megfőzött répa sípoló hangot ad ki. Elképzelni is vicces, hányan próbálkozhattak otthon hangot kicsikarni az ebédhez való zöldségből.

• 2010-ben a google egy állati nyelvekre fordító programot hozott létre. Aminek még saját weboldalt is készítettek. A honlap még a mai napig él.

• A hazai tréfák közül a Barátok közt 3D változata a legismertebb. A felröppent pletykák szerint a népszerű sorozat 3D változatban fut majd tovább. A hazai telenovella rajongói közül sokan várták a képernyő síkjából kilépő Berényi család mindennapjait.

Ennyi ízelítő után lássunk egy bárki számára elérhető, ötletes és igen népszerű számítógépes tréfát, ami megfűszerezheti a mai napunkat.

Fejjel lefelé fordított Windows trükk:

Lássuk, hogy tudunk mindenféle segédprogram nélkül, pár perc alatt megtréfálni valakit. A dolog lényege, hogy minden olyan lesz, mint volt, csak éppen az egérmutató lesz fejjel lefelé, és persze a mozgása is inverz: felfelé mozdítjuk és lefelé indul… Még a leggyakorlottabb, megtréfált Windows felhasználónak is pár percbe telik mire rájön a trükkre… Lássuk a lépéseket:

1. Üljünk a kiszemelt áldozat gépéhez, és nyomjunk egy printscreen-t a billentyűzeten (PrtScr/SysReq – a Scoll Lock mellett található). Ezzel vágólapra került a Windows asztal, ikonokkal, tapétával és minden egyébbel.

2. Töltsük be a képet valamilyen képszerkesztőbe és fordítsuk meg 180 fokkal.

3. Az így elkészült képet mentsük ki, majd állítsuk be Windows tapétának.

4. Kattintsunk jobb egérrel az asztalon, majd kapcsoljuk ki az „ikonok megjelenítése” gombot

5. Kattintsunk jobb gombbal a tálcára, itt a tulajdonságok menüpontra, majd válasszuk a „tálca automatikus elrejtése” opciót.

6. Végül jöhet a trükk: jobb egér az asztalon, tulajdonságok/beállítás/speciális – a videókártya vezérlőpanelén keressük meg a display, rotate display, orientation (videókártyától függően más az elnevezés) menüpontot, és válasszuk az inverted landscape (vagy néhol „landscape (flipped”) elnevezésű) opciót.

Készen is vagyunk, a gép ugyan olyan, mint eddig, az ikonok és minden egyéb a helyén van, csak éppen fordítva mozog az egér – ha lefelé akarunk menni akkor felfelé, ha feltoljuk akkor lefelé mozog! Ha esetleg nem boldogul az áprilisi tréfa helyreállításával a kolléga, akkor áruljuk el neki a trükköt – persze előbb gonosz vigyorral az arcunkon várjuk pár percet…

Jó szórakozást!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció