Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 14. 15:26, csütörtök | Helyi

Elismerések az ülés elején

Elismerések az ülés elején

A mai Képviselő-testületi ülés elején köszöntötték Jansik Szilárdot, a magyar vízilabda válogatott tagjaként elért világbajnoki címért, valamint Szebenyi Gergőt, a paraerőemelés sportágban elért junior világbajnoki címéért. Ugyancsak az ülés előtt köszöntötték Kónya Ágnes önkormányzati képviselőt, aki nemrég a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetését vehette át.

Jansik Szilárd

Méltán szólnak a hírek az elmúlt időszakban a ceglédi származású vízilabdázóról Jansik Szilárdról, aki évek óta tartó stabil és kimagasló teljesítményének köszönhetően a magyar válogatott csapatkapitányává és egyben meghatározó játékosává nőtte ki magát.

A tavalyi évben az Európa-bajnokság legjobb játékosa volt, év végén az év férfi vízilabdázójának választották hazánkban. De a nemzetközi szavazáson is ott volt a legjobbak között. Ezt értékelve idén márciusban az év férfi sportolója kategóriában városunk is díjazta a Ceglédi Sportgálán.

Májusban megvédték csapatával, a Ferencvárosi Torna Clubbal magyar bajnoki címüket, majd júliusban egy újabb csúcspont következett pályafutásában: Fukuokában világbajnoki címet szereztek, miután ötméteres párbajban legyőzték a görögöket.

Az Európa-bajnoki ezüst-, és olimpiai bronzérem mellé most bekerült egy világbajnoki aranyérem is Szilárd már eddig is impozáns gyűjteményébe. A remek szereplésnek köszönhetően már meg is váltotta a csapat a repülőjegyét a párizsi olimpiára, így újabb ceglédi érdekeltségű éremben bízhatunk a következő nyári játékokon.

A közelmúltban Szilárd a Fradi tagjaként újabb Magyar Kupa győzelmet szerzett, sorozatban a hatodikat. Jó tudni azt a tényt, hogy ilyen korszakos csapatokban, mint a jelenlegi magyar válogatott és klubja, a Ferencvárosi Torna Club ott van egy ceglédi fiatalember, aki meghatározó tagja a keretnek.

Szeretettel gratulálunk, további szép sportsikereket kívánunk!

Szebenyi Gergő

Gergő először a labdarúgás sportágával ismerkedett meg, melyet hobbi szinten a mai napig is szívesen űz.

Az erőemelésre, ezen belül először is a kondizásra mintegy véletlenül talált rá, s ez a véletlen egy új szenvedélyt hozott. Rendszeres vendége lett Belme Péter konditermének, ahol az edző meglátta a Gergőben rejlő tehetséget, akaraterőt, így 2021-ben az egyesület igazolt sportolója lett.

Szebenyi Gergő szintén díjazott volt az év eleji sportgálán, hiszen korábban is szállította a kiváló eredményeket paraerőemelés sportágban. A tavalyi évben az ifjúsági Eb-n új ifjúsági magyar rekordot felállítva nyert aranyérmet, július végén a Balaton Kupa felnőtt kategóriájú versenyén pedig a dobogó tetején állhatott.

Azóta két magyar bajnoki címe, négy magyar rekordja, valamint junior Európa-bajnoki címe van.

Néhány héttel ezelőtt Gergőnek újabb álma teljesülhetett, hiszen új junior magyar rekorddal, 122 kg-os gyakorlattal junior világbajnoki címet szerzett.

Büszkék vagyunk Gergő teljesítményére és bízunk benne, hogy a sikerül majd a nagy álma is, hogy kijusson a paraolimpiára.

Kónya Ágnes

Augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket és kulturális elismeréseket adott át Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár. A díjazottak között volt Kónya Ágnes is, aki magas színvonalú szakmai munkájáért Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át.

Kónya Ágnes 40 éve dolgozik pedagógusként a Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikumban, mely azóta is munkahelye. A testnevelés mellett biológiát is rendszeresen tanít. Segített az új Komplex természettudomány tantárgy bevezetésében. Szívügye az egészséges életmód támogatása és ezen a területen példamutató munkát végez.

Szeretettel gratulálunk a kitüntetéshez!

(Fotó: Szokolai Attila)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció