Városlista
2019. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Január 21. 16:27, hétfő | Helyi

Elismerések a ceglédi sport ünnepén

Elismerések a ceglédi sport ünnepén

Ismét nagyszabású rendezvényen köszöntötték a legjobb női, férfi és utánpótláskorú sportolókat, a tavalyi év legjobb edzőjét és csapatát is a hétvégi sportgálán.

Közel húsz díjat adtak át a négyszáz fős közönség előtt. Elismerést vehetett át többek között Majorosi-Lázár Anita, Lőrincz Tamás, Őzbas Szofi, a ceglédi cselgáncsozók és a labdarúgó-csapat. Cegléd Város Sportjáért díjat idén Bogádi Csaba kapta. A díjátadót remek hangulatú bál követte.

Takáts László ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott az elkötelezettség, a teljesítmény, a munka ajándéka az, hogy ez a kisváros gondolkodhat olimpiai érmekben, helyezésekben, világraszóló eredményekben. Mint ahogyan az elkötelezettség, a teljesítmény, a munka ajándéka az is, hogy mind e mellett a város gondolkodhat és gondolkodik aktív iskolai sportban, utánpótlás-nevelésben, aktív szabadidősportban. A városvezető örömét fejezte ki, hogy köztünk élnek és dolgoznak azok, akik eredménye, kitartása, példamutatása méltó Gál József, Zsengellér Gyula, Szondy István, Kürti Béla városának sportmúltjához. - Élsportolóink példamutatását, az ország teljesítményét, a kormány támogatását követve, Cegléd közössége is sokat tesz azokért, akik egészségük, frissességük megőrzése okán mozgással teszik teljesebbé életüket. Cegléd Város Önkormányzata ezen az úton kíséri a ceglédi él-és szabadidő-sportolókat azzal, hogy partnerek vagyunk a létesítményeink megújításában, a ceglédi verseny-és szabadidősport támogatásában, mert egy cél lebeg a szemünk előtt: megújuló létesítményeinkben újabb példaképek szülessenek, akik magukkal ragadnak minden egészségesen élni kívánó ceglédit - fogalmazott a polgármester.

"Cegléd Város legnépszerűbb sportolója" különdíj

A 2018-as kitüntetés győztese Szepes Réka a Ceglédi VSE Fitkid csapat versenyzője lett 408 szavazattal. Réka novemberben a Fitkid Európa-bajnokságon 4. helyet szerzett Big Free kategóriában, decemberben pedig Grand Prix győzelmet aratott csapatával. Edzői: Randos Gabriella és Móricz Alexandra.

A XVII. Ceglédi Sportgála különdíjasai:

ABUCZKY ZOÉ ashihara karate versenyző. Egyesülete: Ceglédi Ashihara Karate Sportegyesület. Sportága: kyokushin karate. Edzője: Abuczky Csaba.

Fiatal Oroszlánok Világbajnoksága 1. helyezett, Magyar bajnok, Diákolimpiai bajnok, Nyílt Nemzetközi Kyokushin Karate Kupa: 1. helyezett, 2018-ban a Magyar Ashihara Karate Szövetség legeredményesebb versenyzője elismerésben részesült.

JANSIK SZILÁRD vízilabdázó. Egyesülete: Ferencvárosi TC. Edzői: Varga Zsolt, Märcz Tamás.

Cegléden sajátította el az úszás és a vízilabda alapjait. A Ferencváros csapatának tagjaként magyar bajnok, LEN Európa-kupa, LEN Szuperkupa győztes, a magyar válogatott tagjaként FINA Világkupa győztes lett.

SZELLŐ IMRE, profi ökölvívó. Egyesülete: Felix Promotion International. Edzője: Bertók Róbert. A cirkálósúlyú interkontinentális bajnok ebben az évben is folytatta veretlenségi sorozatát, három ellenfelét is meggyőző fölénnyel győzte le. Az év végére minden profi ökölvívó szervezet a legjobb 15 között tartja nyilván: a WBO-nál a 2., az IBF-nél az 5., a WBC-nél a 13., míg a WBA-nál a 14. helyen jegyezik.

Jó Tanuló - Jó sportoló díjban részesült a lányok között: KESZTHELYI LUCA atléta. Egyesülete: CVSE. Edzői: Nagy Lászlóné, Ecseki Tibor, Turjányi Tamás, Keszthelyi Ferenc.

170 cm ugrással jelenleg U15-ös magasugró magyar csúcstartó. A Magyar Serdülő Válogatottal 5 ország nemzetközi versenyén 1. helyezett, Olaszországban EAP versenyen 1. helyezett, a Négy Főváros Tornáján 1. helyezett, a Budapest Válogatottal Dortmundban hat ország versenyén 1. helyezett, Serdülő Magyar Liga 1. helyezett, Csapat OB 1. helyezett, 2018 évi fedett pályás magyar bajnoka.

Jó Tanuló - Jó sportoló díjban részesült a lányok között: KLEIN DORINA judós. Egyesülete: CVSE. Edzője: Bíró Tamás. Felnőtt, U23 és junior korosztályban országos bajnok, ifi korosztály országos bajnokság 2. helyezett, Ifjúsági Európa-kupa 5. helyezett.

Jó tanuló - jó sportoló díjat kapta a fiúk között: KŐGYESI GÁBOR judós. Egyesülete: CVSE. Edzői: Bíró Tamás, Bíró Norbert, Mester Dániel. Hatszoros Magyar bajnok. Serdülő "A" Diákolimpia bajnok, országos judo rangsorverseny 1. helyezett, Budapest Kupa 1. helyezett, Serdülő Európa-kupa 5. helyezett.

Jó tanuló - jó sportoló díjat kapta a fiúk között: ÓCSAI MÁTÉ asztaliteniszező. Egyesülete: Szuperinfo-CVSE. Edzői: Fodor Árpád, Gergye Zoltán.

Serdülő Magyar Bajnok egyéniben, 3. helyezett párosban, klub-ranglista első ifi párosban. Magyar Bajnokság 3. helyezett ifi párosban, Nemzetközi Ranglista serdülő párosban 3., serdülő Európa-bajnokságban 16 közé jutott párosban és csapatban.

Év utánpótlás leány sportolója: ÖZBAS SZOFI judós. Egyesülete: CVSE. Edzői: Bíró Tamás, Mester Dániel, Bíró Norbert.

Szofi 2018-ban szinte minden versenyén a dobogó legfelső fokára állt, egész évben kiemelkedően teljesített. Itthon a juniorok között is első lett, korcsoportjában az ifjúságiak mezőnyében több Európa Kupát és Ázsia Kupát nyert, a szarajevói IFI Eb-én sem talált legyőzőre. Teljesítményére a III. Nyári Ifjúsági Olimpián tette fel a koronát, Ifjúsági Olimpiai Bajnok lett. December közepén a Pest Megyei Sportkarácsony ünnepségen, a 2018-as eredményei alapján az utánpótlás korosztályban az év sportolója díj elismerésben részesült.

Az év utánpótlás sportolója díjat kapta a fiúknál: VÉG ZSOMBOR judós. Egyesülete: CVSE. Edzői: Bíró Tamás, Bíró Norbert, Mester Dániel.

Ifjúsági olimpiai bronzérmes, Ifjúsági judo EB-bronzérmes, Európa-kupa első és harmadik helyezett, Ázsia-kupa első és második helyezett.

Cegléd Város Szabadidősportjáért-díj: CEGLÉDI ELSŐ SOR KERÉKPÁROS SPORTEGYESÜLET (CES)

Az egyesület célja a kerékpárosok érdekképviselete, kerékpáros képzés, túraszervezés, és nem utolsó sorban a versenyzés. A csapatban mindenki önkéntesként dolgozik, és rendezvényeik is ingyenesek.

A GÁLA SPECIÁLIS KATEGÓRIÁJÁNAK DÍJASA: VELKEY ÁDÁM. Sportága: atlétika. Speciális ágazata: Szervátültetettek versenyrendszere. Egyesülete: Trappancs SE. Edzői: Ecseki Dániel és Jung Ágnes.

Szervátültetettek Európa-bajnoka súlylökésben és gerelyhajításban, ezüstérmes 100 méteres síkfutásban és kislabdadobásban. Ádám az egészségesek között is megmérettette magát: a Budapest Régió Nyílt Fedettpályás Bajnokságban 6. helyet szerzett 60 m síkfutásban.

AZ ÉV SZAKOSZTÁLYA: CVSE JUDO SZAKOSZTÁLY. 1990-es megalakulása óta olimpiai ezüst, VB és EB érmek, több mint 100 magyar bajnoki címet nyertek saját nevelésű versenyzőik.

A Magyar Judo Szövetség 2018-as egyesületi hazai és külföldi eredmények összesített rangsorában a 197 klub közül a CVSE Judo szakosztálya gyűjtötte a legtöbb pontot a 130 pontszerző klubból.

Az Év felnőtt női sportolója: MAJOROSI-LÁZÁR ANITA. Egyesülete: Ceglédi Kettlebell Sportegyesület. Edző: Barcsik László.

Kategóriájában világbajnok 16 kilogrammban (nem ő 16 kg ), Európa-bajnok 16 és 24 kilogrammban, Világbajnoki 2. 20 kilogrammban, 3. 16 kilogrammban, Magyar Bajnok 24 kilogrammban, Profi Biathlon 1. 20 kilogrammban, Nemzetközi Nagymester rangfokozatú sportoló.

Az év felnőtt férfi sportolója: LŐRINCZ TAMÁS birkózó. Egyesülete: Budapest Honvéd. Edzője: a válogatott keret edzői és Majoros István.

Klasszisát bizonyítja, hogy tavaly 11. érmét is megszerezte világversenyen. Országos Bajnokságot nyert, a Német Nagydíjon második, Európa-bajnokságon harmadik lett. A budapesti világbajnokságon ezüstérmet szerzett.

Az év edzője: CEGLÉDI VSE JUDO SZAKOSZTÁLY EDZŐI TEAM. A szakosztályban évtizedek óta szisztematikus, kiemelkedő színvonalú szakmai munka folyik, melyet a különböző kategóriákban díjazásra javasolt versenyzők eredményei mellett a közösséghez tartozó judokák a diák, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt korosztályban elért nemzetközi és hazai egyéni és csapateredményei is bizonyítanak. A 2018-as esztendőben ifjúsági olimpiai aranyérem és bronzérem, kontinensbajnoki érmek, míg hazai tatamin 16 bajnoki cím és további 25 dobogós helyezés mutatja az elvégzett oktató munka sikerét.

A CVSE Judo Szakosztály kiemelkedő eredményei az edzői csapat kiemelkedő szakmai munkájának köszönhetők. A team tagjai: Bíró Tamás, Bíró Norbert, Mester Dániel, Varga István és Ken Kaida.

Az év csapata: a CEGLÉDI VSE NBII-ES FELNŐTT FÉRFI LABDARÚGÓ-CSAPATA. A Merkantil Bank Liga NB II előző idényében a 9. helyen zárt a csapat, amely történelmének legjobb helyezése az egycsoportos másodosztályban.

Cegléd Város Sportjáért Díj: BOGÁDI CSABA.

Bogádi Csaba a Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola testnevelés szakos tanára.

Berettyóújfalun született, és szülővárosában végezte általános és középiskolai tanulmányait.

Felvételt nyert a Pénzügyi Számviteli Főiskolára, Budapestre, de szíve vágya az volt, hogy testnevelő legyen. Középiskolás korában kosárlabdázott, asztaliteniszezett, ebben a sportágban megyei első helyezett volt.

Otthagyta a pénzügyet, egy évig készült a pályamódosításra, majd felvételt nyert a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolára, földrajz-testnevelés szakra. 1984-ben végzett a főiskolán, ahol megszerezte a kosárlabda, teniszedzői oklevelet is. 2002-ben pedig a Pécsi Tudományegyetemen végzett.

Feleségével, Velkey Katalinnal 1985-ben Nyársapátra, később Ceglédre költöztek.

Öt gyermekük született, mindannyian sportolók: Katinka válogatott és NB I-es kosárlabdázó volt, Csabi vízilabdázott, Gitta versenyszerűen úszott, Imre NB I-es asztaliteniszező, országos csapatbajnok, Botond is különféle sportágakban járatos.

Nyársapáton 1989-ig tanított, majd lehetősége nyílt Cegléden a Török János Mezőgazdasági Szakközépiskolában, hogy testnevelést tanítson.

Már Nyársapáton aktívan részt vett a megyei sportéletben. Cegléden kosárlabdát kezdett tanítani az iskolában. Megyei középiskolai versenyeken sok dobogós helyezést ért el csapataival.

Az eltelt 27 évben kezei alatt gyermekek százai szerették meg a vizet és az úszást.

1992-től bekapcsolódott a város teniszéletébe: a CVSE teniszklubban 1 évig szakosztály elnök volt, ahol hozzálátott az utánpótlás neveléshez. Több évig tagja volt az NB III ban szereplő csapatnak, sérülése miatt azonban a versenyszerű játékot abba kellett hagynia.

1995-ben létrehozta a BOCS Kosársulit, ahol már közel 1000 gyermek fordult meg az edzésein. Közülük a legtehetségesebbek más csapatokban korosztályos bajnoki címet szereztek, válogatottak lettek és felsőbb szinten folytatták e szép sportágat.

Ars poétikája, a gyerekek sportszeretetének kialakítása és egészséges életmódra nevelése a szabadidő aktív, értelmes eltöltése.

A teniszt sem felejtette el, 2000-től a saját iskolájában, nyáron a gimnáziumban oktatja a kicsiket és nagyokat. Időközben már sok felnőtt korú tanítványa is van úszásban és teniszben egyaránt. Nyolc évestől a hatvan évesig járnak hozzá sportolni. Napjainkban is aktív, lelkes a sport irányában.

Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Bogádi Csabának a sportéletben nyújtott kiemelkedő munkássága elismeréseként ítélte oda 2019-ben a "Cegléd Város Sportjáért" szakmai kitüntetést.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 16. 07:12, kedd | Helyi

Vasgyúrók Cegléden

2019. Július 16. 07:09, kedd | Helyi

Fokozott rendőrségi akció

2019. Július 13. 19:50, szombat | Helyi

Hírek a Füle Tanya háza tájáról

Tartalmas és eredményes időszak áll ismét a Füle Tanya háta mögött. Azért, hogy ne maradjatok le semmiről, most beszámolunk az elmúlt hónapok izgalmas eseményeiről:

2019. Július 13. 09:43, szombat | Helyi

Ceglédre érkezik a Szentkorona óriás modellje

A látványos installáció városunk testvértelepüléséről, Székelyudvarhelyről érkezik hozzánk, amely július 17-től - augusztus 17-ig ékesíti majd a Szentháromság szobor körüli parkot.