Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Június 17. 10:47, szerda | Helyi
Forrás: Police

Elfogták az abonyi fegyveres rablót

Elfogták az abonyi fegyveres rablót

Ijedtében játékpisztolyát is hátrahagyta

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Rablási Alosztálya eljárást folytatott rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt R. Lajos 35 éves abonyi lakos ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2011. március 5-én 20 óra körüli időben – arcát eltakarva – bement egy abonyi üzletbe és az alkalmazottat egy fegyverrel vagy annak utánzatával arra kényszerítette, hogy menjen a pénztárhoz. Eközben a férfi végig a nő nyakát fogta, majd megpróbálta kifeszíteni a pénztrezort a helyéről. Ekkor a műszakvezető kijött az irodájából és rákiáltott a gyanúsítottra, aki ettől megijedt, elengedte az alkalmazottat és távozott a helyszínről.

R. Lajos a menekülés során az üzletben hagyta a fegyvert, amiről a nyomozás során megállapították, hogy az egy műanyag pisztoly. A Pest megyei nyomozók a bejelentést követően azonnal megkezdték az adatgyűjtést és a tanúk kihallgatását, azonban a tettes kilétét nem sikerült megállapítani, ezért az eljárást felfüggesztették. Három évvel később a nyomozók olyan bizonyítékot szereztek be, amelynek eredményeként 2015. május 7-én a nyomozás továbbfolytatását rendelték el és azonosították a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható R. Lajost. A más büntetőeljárás kapcsán előzetes letartóztatását töltő 35 éves férfit a Pest megyei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Az R. Lajos ellen folytatott eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció