Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 12. 16:31, csütörtök | PR

Éjjel érkezem - parkoljunk a reptér mellett

Éjjel érkezem - parkoljunk a reptér mellett

Ha még a régi parkolási árakat ismerjük, amelyek már nem érvényesek, talán luxusnak tűnik, hogy az utazás alatt a reptér mellett hagyjuk az autónkat. De többet nyerünk, mint gondolnánk.

Csúszás miatt is érkezhetünk hajnali fél kettőkor

A repülőjáratok kora hajnaltól késő éjjelig jönnek és mennek, és sokszor előfordul, hogy úgy fogunk ki kedvező járatot vagy csak úgy tudunk megoldani egy átszállást, hogy bevállaljuk az éjszakázást.
A fapadosok esetében a diszkont árhoz gyakran nemcsak a szerényebb kiszolgálás, hanem a léigtársaság számára olcsóbb, fő időszakon kívüli reptér használat is beletartozik. Azaz a gépünk indulhat hajnalok hajnalán, vagy érkezhet éjfél után.
Egy napfelkelte előtti - mondjuk öt órai - indulásnál természetesen, mint minden járat esetében, nem ötkor kell megjelennünk a terminálnál, hanem másfél-két órával korábban. Ezért gyakorlatilag éjjel kell befutnunk a reptérre.
Az éjnek évadján történő reptérlátogatást akaratlanul is kivitelezhetjük. Elég egy nagyobb havazás, zivatarfelhő a járat útvonalán, vagy bármilyen indulási malőr, és órákat késik a gépünk: máris nem este kilenckor szállunk le, hanem éjfélkor.

Éjszaka még nem startolhatunk a Deák térről

A Liszt Ferenc Repülőteret egyre jobban meg lehet tömegközlekedéssel közelíteni, ám az éjszaka így is kritikus időszak. Lássuk, mik a lehetőségek, ha éjjel kell megoldanunk a közlekedést.
Hajnali 4 órától (másnap) hajnali 1 óráig közlekedik a 200E járat.a KöKi metrómegállótól és vissza.

Hajnali 1-től 4 óráig a 900-as éjszakai autóbusz közlekedik a város felé a termináltól. A járatról a BKK csatlakozást biztosít a belváros felé közlekedő 950 és 950A jelzésű autóbuszokra. Az éjszakai busz elég ritkán jár, minden órában egy indul el a terminál felé - hajnali 1 és 2 óra közt két járat -, és vissza. Illetve a járat hátránya, hogy nem expressz, sok megállója van elvben. Valószínűleg egy repülőút után nem igazán hangulatos hajnali 3-kor a Szemeretelepi vasútállomásnál megállni a BKV járattal.


A 100E buszjárat a Deák Ferenc tértől szállítja az utasokat, 900 forintos repülőtéri vonaljeggyel, hajnali 4 és éjfél közt élhetünk ezzel a lehetőséggel. Vagyis közvetlen ki- és bejutás a város szívébe jelenleg még nincs a repülőtérről éjszaka.

A saját autó azonnal kéznél van

A további lehetőségek még a taxi, illetve a kisbuszos szállítás. Ez utóbbi az olcsóbb a két megoldás közül, ám hátránya, hogy minden utast házhoz visz, és ha mi vagyunk az utolsók a a sorban, meg kell ismerkednünk összes utastársunk lakhelyével, mielőtt célba érünk.

A legkomfortosabb és legpraktikusabb egyértelműen az, ha saját autónkkal érkezünk, és azt a reptéri parkolóban helyezzük el. Ha csak esélyünk is van arra, hogy éjszaka landolunk, érdemes a biztonságos, őrzött parkolóban letenni a kocsit, és a legkényelmesebb módon hazaérni vele.
Akár kevesebb mint napi ezer forintért is bérelhetünk helyet közel a reptérhez, és éjjel a kivilágított, fedett járdák odavezetnek a saját autónkhoz. Ha pedig családosan utazunk, mindenképpen használjuk ki ezt a gyors, könnyed, egyszerű hazajutási lehetőségét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.