Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2017. Szeptember 22. 11:58, péntek | Belföld
Forrás: ugyeszseg.hu

Éheztek a gyerekek, de a kisfiú száját még be is ragasztotta anyja

Éheztek a gyerekek, de a kisfiú száját még be is ragasztotta anyja

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a férfival és nővel szemben,

akik 2014 és 2016 között a szülői kötelezettségüket súlyosan megszegve veszélyeztették két kiskorú gyermeküket.

A férfi és a nő élettársi kapcsolatából egy kisfiú és egy kislány született, akiket először közösen neveltek tatai otthonukban. Az asszony az együttélésük alatt házi munkát nem végzett, a lakást nem takarította, nem főzött, nem mosott, a gyermekeket a barátnőjére bízta, ő pedig csavargott.

A férfi később egy másik nővel létesített élettársi kapcsolatot, ezért az anya a tatai lakásból elköltözött, de a két kiskorú gyermeket otthagyta. A férfi is elhanyagolta a sértetteket, közmű tartozásokat halmozott fel, nem adott pénzt élelemre, ezért a gyerekek többször fahéjas kenyeret ettek, folyamatosan éheztek. Az apa ivott, az élettársával gyakran veszekedett, illetve őt többször életveszélyesen megfenyegette, ezért a nő elhagyta a férfit.

Az édesanya tavaly januárban a két gyermeket magával vitte a tatabányai lakásába, akik azonban nem jártak óvodába, illetve iskolába. A szülők ezen túlmenően nem intézkedtek a tankötelezettség teljesítésére, a gyermekek lakcímének változását nem jelentették be az iskolába, óvodába. A kisfiú igazolatlan hiányzásokat halmozott fel, ezért az első osztályt meg kellett ismételnie.

Tavaly áprilisban a gyermekek visszakerültek az apához, aki időközben szintén Tatabányára költözött. 2016 nyarán a gyermekek az anyánál nyaraltak két hétig, ekkor az asszony a kisfiú száját beragasztotta, mert a gyermek beszélgetése miatt nem tudott tévét nézni, illetve előfordult, hogy több órára bezárta és egyedül hagyta a lakásban.

A szülök által elkövetett bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni