Városlista
2021. október 16, szombat - Gál

Hírek

2021. Szeptember 27. 15:33, hétfő | PR
Forrás: (x)

Egységben az erő! A játék, mint a kötődés egyik elősegítője. (x)

Egységben az erő! A játék, mint a kötődés egyik elősegítője. (x)

Nemhiába, az ember társas lény és amikor lehetőségünk adódik családunkkal vagy barátainkkal időt együtt tölteni, akkor az aktív tevékenységektől kezdve egészen mozizásig a közös együttlétek legkülönbözőbb formáival próbálkozunk. Miért lehet ez? Milyen játékok kovácsolják össze legjobban a csapatot?

Kapcsolatok összekötője

A közös játék az egyik leghatékonyabb eszköz a szeretteinkkel való erős kapcsolatok kiépítésére. A játék örömet, vitalitást és rugalmasságot ad a kapcsolatokhoz. Meggyógyíthatja a haragot, a nézeteltéréseket és a fájdalmat. A játék során a felek megtanulnak bízni másokban és biztonságban érezni magukat.

Ha tudatos erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a humort és a játékot beépítse az Önhöz közel állókkal folytatott interakciókba, javíthatja kapcsolatainak minőségét és mélyebb szinten is kapcsolatot teremthet. A játék és a nevetés alapvető szerepet játszanak az erős, egészséges kapcsolatok kiépítésében azáltal, hogy közelebb hoznak egymáshoz, pozitív köteléket hoznak létre és megoldják a konfliktusokat.

Segít a gyermekünknek is!

A gyermekkel való játék az egyik módja annak, hogy segítsen neki a szociális készségek és az önkontroll fejlesztésében. A gyerekek elméje olyan, mint a szivacs. Mindent felszívnak maguk körül. A szülőkkel és másokkal való interakció során megtanulják, hogyan viselkednek az emberek társadalmi környezetben.

Az aktív kikapcsolódási lehetőségek, mint például a társasjátékozás olyan képességek fejlesztésében is szerepet játszanak, mint

● a kreativitás,
● motoros képességek,
● kognitív rugalmasság,
● az érzelmek szabályozása,
● és a csoportvezetői képességek.

Mivel játszunk?

Ahány ember, annyiféle játék. A fiatalabb generáció a többjátékos videójátékokra esküszik és játék ezen formája sokkal szélesebb körben is egyre elterjedtebbé vált, mivel a közös játékhoz már nem szükségeltetik a játékosok fizikai jelenléte. Ám a játékboltok és webáruházak termékkínálatát böngészve azt tapasztalhatjuk, hogy a társasjátékok reneszánszukat élik és a jól megszokott játékok mellett, mint a Monopoly vagy az Activity, megjelentek olyan szórakoztató darabok is, melyek bár komplexebbek, annál élvezetesebbek, mert a társasjátékozás egy új dimenziót nyitják meg. Közülük az egyik legközkedveltebb a Dixit, amely megjelenése után nem sokkal elnyerte az év társasjátéka díjat is. Ám, nem muszáj ezeket a lehetőségeket lekorlátozni, örök klasszikusok, akár a puzzle, a domino vagy a jenga is mind-mind a közösségi élményt javítják és szolgálják.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 15. 13:21, péntek | PR

Ismét MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Ötödször nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

2021. Október 11. 12:58, hétfő | PR

Scarlett Johansson 50millió dollárt követel a Disneytől - a miértekre Daphne Chaung és Lauren Kelly válaszol a BrandFestivalon

Scarlett Johansson - a Fekete Özvegy című film főszereplője - bepöccent, amikor kiderült, hogy a Disney ugyanazon a napon tette elérhetővé a filmet a Disney+ alkalmazáson, mint amikor a mozikba is megérkezett.

2021. Október 08. 09:18, péntek | PR

Mit tanult az emberiség, és főleg a fiatalok a járványból?

Különleges helyszínen, a Marketing Summit Hungary-n rögzítették a Lounge Group szakmai podcastjének, az L20-nak a jubileumi adását.

2021. Október 06. 10:33, szerda | PR

3 nyomós érv a felsőfokú nyelvvizsga mellett

A legtöbben a középfokú nyelvvizsgának futnak neki és meg is állnak ezen a szinten, pedig sokat nyerhet, aki a felsőfokú nyelvvizsgát szerzi meg.