Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Február 24. 13:41, kedd | Helyi

Egyre több a kocsmai verekedés Cegléden

Egyre több a kocsmai verekedés Cegléden

Az elmúlt hetek rendőrségi krónikája

Az elmúlt héten a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi-, illetve Vizsgálati Osztálya több eredményes felderítést hajtott végre garázdaság bűntette és vagyon elleni bűncselekmények gyanúja miatt indított nyomozások kapcsán.

H. Margit 29 éves helyi lakos a rendelkezésre álló adatok szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. február 20-án 13 óra körüli időben megjelent az erdőben, ahol a nála lévő fűrésszel kivágott, összedarabolt és a kerékpárjára felpakolva eltulajdonított egy akácfát. A nőt a rendőrök a helyszín közelében elfogták és a nála lévő fát, valamint az elkövetéshez használt eszközt lefoglalták.

B. Mihály 23 éves abonyi lakos a rendelkezésre álló adatok szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. február 22-én a hajnali órákban az egyik abonyi szórakozóhelyen tettleg bántalmazott egy helyi férfit oly módon, hogy a sértett arcának dobott egy üvegpoharat, amelynek következtében a pohár eltört és az üvegszilánkok a sértett arcát több helyen megvágták. A gyanúsított elfogása és kihallgatása megtörtént, a bűncselekmény elkövetését elismerte. A férfi szabadlábon védekezik.

Eljárás indult K. György 26 éves, K. Norbert 24 éves, K. László 26 éves és K. Zsolt 22 éves ceglédi lakosok ellen, akik a rendelkezésre álló adatok alapján 2015. február 22-én 3 óra körüli időben egy belvárosi szórakozóhelyen szóváltásba keveredtek a sértettel. A vitát követően a gyanúsítottak egy ceglédi drogéria előtt tettleg bántalmazták az újszilvási férfit. A sértett a bántalmazás következtében – az elsődleges orvosi vélemény alapján - 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A ceglédi férfiak elfogása, kihallgatása megtörtént. Szabadlábon védekeznek.

Jászkarajenő településen 2014. december 23-ra virradóra több lopás is történt, melyek vonatkozásában a Ceglédi Rendőrkapitányság megállapította a gyanúsítottak kilétét. A turai lakosok gyanúsítotti kihallgatása megtörtént.

Az illetékességi területünkön az elmúlt héten is történt járműből történő lopás, illetve internetes csalás.

Egy 59 éves derecskei lakos feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2015. február 18-án 12 óra körüli időben Cegléd egyik utcájában nyitott állapotban, őrizetlenül hagyott tehergépkocsijából eltulajdonította több, mint 500 ezer forint készpénzt, illetve személyes iratokat.

Ismételten szeretnék felhívni a lakosság figyelmét, hogy őrizetlenül ne hagyják nyitva a járművüket, továbbá látható helyen ne hagyjanak értéket. Külön fel szeretnénk hívni az áruterítők figyelmét, hogy minden egyes esetben vegyék magukhoz az értékeiket.

A múlt héten egy internetes vásárlás áldozata traktor gumikat szeretett volna vásárolni, azonban az ellenérték elutalását követően az árut nem kapta meg és az eladó is elérhetetlenné vált.

Az ilyen típusú bűncselekmények vonatkozásában is fokozott óvatosságra és elővigyázatosságra hívjuk fel a lakosság figyelmét. Ha bármilyen furcsaságot, az általánostól, a megszokottól eltérő dolgot tapasztalnak, akkor – a kedvező ár ellenére - álljanak el vásárlási szándékuktól. Vélhetően az ár is azért kedvező, hogy minél több ember jelentkezzen vevőnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció