Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Június 26. 00:00, péntek | Helyi

Egyéjszakás kaland Cegléden

Egyéjszakás kaland Cegléden

Múzeumok éjszakája Cegléden

A Múzeumok Éjszakája elnevezésű országos rendezvény idén 15. alkalommal kerül megrendezésre. A kulturális programot – az 1999-ben indult francia példa nyomán – 2003 óta rendezi meg évenként az Oktatási és Kulturális Minisztérium, amolyan könnyed, nyáresti kirándulásként. A kezdeményezés sikeresnek bizonyult, és a látogatói szám is évről-évre növekszik, tavaly közel 400 ezren vettek részt a Múzeumok Éjszakáján.

A rendezvény arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy a többnyire rendkívül nehéz gazdasági helyzetben működő közgyűjteményekben még ma is rengeteg rejtett kincs van.

A nyár egyik legnagyobb kulturális rendezvénye országos szinten június 20-án, szombaton került megrendezésre. Cegléden a Laskafesztivál miatt egy hét csúszással, június 27-én várják a kultúrára éhes közönséget.

A Kossuth Múzeumban a tavalyi középkori téma után idén a Kossuth kultuszé lesz a főszerep. A lezárt Múzeum utcában Mandel Róbert és a Magyar Reneszánsz Együttes, Terék József és barátai, valamint a Gentry Sultan együtteskoncertje lesz látható és hallható.

A múzeumban idén is több teremben, több programmal várják a látogatókat. "Tartsanak meg engem, öreg szolgájukat, jó emlékezetükben!" című időszaki kiállítás lesz látható Kossuth Lajosról. Minden, a Kossuth-kultusszal kapcsolatos kérdésre válaszol Reznák Erzsébet múzeumigazgató. Fotózkodhautnk Kossuth Lajos asztalánál, lesz tudáspróba és megszólaltatják Kossuth Lajos hangszerét a Dobmúzeumban. A gyermekek számára kézműves különórát tart Dinnyés Istvánné és Jancsovics Imréné. Kossuth kedvencével békebeli hangulatot teremt a "Békebeli cukrászda".

A földszinti kiállító teremben Jójárt György „Vágyak, álmok, csalódások” című gyermekfotóiból álló kiállítása lesz megtekinthető.

A belépés egész esete INGYENES!
>>> PROGRAMOK <<<

Szokás szerint este nyolctól éjfélig lesz nyitva a Múzeum és a Múzeum utca.

A különleges este eseményeit összefoglalva idén is megjelenik a Múzeumi Hírmondó rendkívüli száma. A Kossuth Múzeumon kívül pedig várja még a látogatókat az Artem Galéria, a Dobmúzeum a Sportmúzeum, valamint az Ipartestület.

Címkék: Kossuth Múzeum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására