Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Június 19. 12:40, csütörtök | Helyi

Egyéjszakás kaland Cegléden

Egyéjszakás kaland Cegléden

Idén is vár a Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája elnevezésű országos rendezvény idén 12. alkalommal kerül megrendezésre. A kulturális programot – az 1999-ben indult francia példa nyomán – 2003 óta rendezi meg évenként az Oktatási és Kulturális Minisztérium, amolyan könnyed, nyáresti kirándulásként. A kezdeményezés sikeresnek bizonyult, és a látogatói szám is évről-évre növekszik, tavaly több mint 350 ezren vettek részt a Múzeumok Éjszakáján.

A rendezvény arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy a többnyire rendkívül nehéz gazdasági helyzetben működő közgyűjteményekben még ma is rengeteg rejtett kincs van.

A nyár egyik legnagyobb kulturális rendezvénye országos szinten június 21-én, szombaton kerül megrendezésre. Cegléden a Laskafesztivál miatt egy hét csúszással, június 28-án várják az érdeklődőket.

A Kossuth Múzeumban a tavalyi jubileumi mozi téma után idén még jobban visszamegyünk az időben, és ezúttal a középkoré lesz a főszerep. A lezárt Múzeum utcában Magyar Reneszánsz Együttes, Kökény Ernő ceglédi cigányprímás és zenekara, a Kürtös Táncegyüttes előadása, valamint Petrik Gábor és barátainak jazz koncertje lesz látható és hallható.

A múzeumban idén is több teremben, több programmal várják a látogatókat, akik ezen az éjszakán a múzeum „leporolt” ritkaságait is megtekinthetik. Fehér Zoltán vezetésével Cegléd a középkorban című régészeti kiállítás lesz látható. Lesz ismerkedés régi mesterségekkel, középkori büntetőeszközökkel, ceglédi fejtörő, és fényképezkedés középkori módra.A gyermekeket kézműves foglalkozással várják.A Ceglédi Alkotók Körének tagjainak pedig egy izgalmas real time festésre vállalkoznak, aminek keretében a helyszínen megfestik az este hangulatát.

A belépés egész esete INGYENES!
>>> PROGRAMOK <<<

Idén is megjelenik a Múzeumi Hírmondó rendkívüli száma, nyitva lesz minden kiállítás és szeretettel vár mindenkit a Kossuth Múzeum!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció