Városlista
2019. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2011. Február 14. 10:25, hétfő | Helyi
Forrás: InfoCegléd

Egyedülálló szövetséget kötött a Toldy Ferenc kórház

Egyedülálló szövetséget kötött a Toldy Ferenc kórház

Az országban eddig egyedülálló szövetséget kötött 3 kórház, köztük a ceglédi Toldy Ferenc kórház. A példa együttműködés két másik résztvevője a hatvani Albert Schweitzer Kórház, a jászberényi Szent Erzsébet Kórház, egy szakr

A szerdán Jászberényben aláírt megállapodással egy laza, főként gazdasági jellegű szövetséget hoztak létre. A Magyar Kórházak- és Rendelőintézetek Szövetségének kezdeményezésére létrejött szerződésről dr. Pusztai Dezső alétrejött szövetségelnöke (a ceglédi kórház főigazgatója) kiemelte, hogy egymás munkájának segítéséről van szó, amelynek keretében közösen jelennek meg egy-egy pályázaton, lehetőségűk nyílik olyan uniós forrásokhoz jutni, amelyek eddig nem voltak elérhetők egyetlen hazai intézmény számára sem.

Együtt próbálják megszervezni beszerzéseiket — tette hozzá Dr. Zámbó László a hatvani kórház főigazgatója —, a későbbiek során pedig racionalizálják a párhuzamosan működő tevékenységeket, ésszerűsítik a diagnosztikai munkát, a megelőző és rehabilitációs tevékenységet, a betegutakat. A három kórház sajátja, hogy mindannyian különböző megyék, régiók peremterületén helyezkednek el, ugyanakkor egymáshoz fölrajzilag nagyon közel állnak. Dr. Bálint Péter a berényi kórház igazgatója hozzátette, hogy az intézmények teljes gazdasági önállósága megmarad.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 21. 07:11, szombat | Helyi

Csudáknak éve - kiállítás a Ceglédi Galériában

2019. Szeptember 20. 13:30, péntek | Helyi

Aszfaltozzák a Nagykátai utat

2019. Szeptember 19. 20:13, csütörtök | Helyi

Koszorúzással kezdődtek a Kossuth Toborzó programjai