Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Október 22. 10:56, kedd | Helyi

Egy izgalmas éjszaka a könyvtárban

Egy izgalmas éjszaka a könyvtárban

Iskolai könyvtárak éjszakája a Közgázban

"Az iskolai könyvtárak éjszakája" elnevezésű országos rendezvénysorozathoz csatlakozva október 18-án, pénteken a Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola könyvtári is kinyitotta ajtaját. A rendhagyó könyvtárlátogatás este hét és éjfél között számos színes és izgalmas programmal várta az érdeklődőket.

A kezdeményezés célja az iskolai könyvtár szerepének erősítése, és az olvasás népszerűsítése mellett a közösségformálás.

A kezdeményezés sikeresnek bizonyult, hiszen az előzetesen feliratkozott diákok többszöröse – közel 130-an – tették tiszteletüket a rendezvényen. Az izgalmas programok még azokat a diákokat is becsábították a könyvtárba, akik egyébként maguktól nem biztos, hogy felkeresnék az intézmény „olvasósarkát”.


A diákokat többek között elemlámpás iskolatúrával, előadásokkal, különféle játékokkal, történelmi „rémségekkel” várták. Az estet több előadó is színesítette. Dr. Farkas Ildikó, a KRE BTK Japanológia Tanszék egyetemi docense a japán kultúra alapjairól tartott érdekes előadást, Rédai Gábor pedig saját verseiből olvasott fel a diákságnak. Az esemény a legkitartóbbak számára pedig filmvetítéssel ért véget.

Az est folyamán természetesen a biztonságról sem feledkeztek meg. Azok a diákok, akik a program végén nem tudtak biztonságban hazamenni hálózsákkal, kispárnával és persze elemlámpával felszerelve bent maradhattak az iskolában. Hogy ezzel a lehetőséggel végül hányan éltek, azt nem tudjuk, de az biztos, hogy mindenki sok izgalmas, új élménnyel tért haza.

fotó: Papp Norbert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció