Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Július 05. 12:33, kedd | Helyi
Forrás: InfoCegléd

"EGY DOBÁS UNGVÁRIÉRT" JÓTÉKONYSÁGI GÁLA

A judo sportban nagyon ritkán fordul elő dopping eset, hazánkban pedig még soha senkit nem tiltottak el doppingolás miatt.

UNGVÁRI ATTILA a ceglédi judo szakosztály 22 éves versenyzője.
Attila, egy tíz gyermekes család legfiatalabbja, aki bátyja a háromszoros Európa-bajnok, UNGVÁRI MIKLÓS hatására 13 éve kezdett a judóval foglalkozni. Attila, aki felnőtt EB 3. helyezettje, csapatban Európa-bajnok,
U-23-as Európa-bajnok, a világranglista 5. helyén állt a 73 kg-os súlycsoportban, amikor ez év március 1-én, „derült égből villámcsapásként” jött a hír, hogy doppingszert találtak a szervezetében.

A judo sportban nagyon ritkán fordul elő dopping eset, hazánkban pedig még soha senkit nem tiltottak el doppingolás miatt. Igazából ebben a sportágban nincs értelme a használatának, főleg nem egy olyan elavult, egészségkárosító szereknek, amilyeneket Attila szervezetében találtak.
Ha ez az eset igaz lenne, feltételezni kelleni, hogy Attila a versenyperiódus kellős közepén, hatalmas adagban tömi magába a különböző szereket, 1-2 héttel az adott verseny előtt, tudván, hogy ezeknek a szereknek a kiürülése minimum 4-5 hét, majd mintha misem történt volna, megnyer egy számára nem létfontosságú versenyt, amivel biztos doppingvizsgálatnak teszi magát.
Tehát tulajdonképpen szakmai öngyilkosságot követ el. Teszi mindezt úgy, hogy szinte már kint van londoni Olimpián.
Attila, 75 kg-an veri a 81 kg-os Grand Slam és Világkupa érmes hazai riválisait is úgyhogy neki ebből semmi előnye nem származott és nem is származna.
Attilát ez az eset viszont emberileg, szakmailag és anyagilag teljesen ellehetetlenítette. Ez akkor is szörnyű, ha egy számunkra ismeretlennel, esetleg antipatikus emberrel történik mind ez meg.

Akik viszont ismerik Attilát, tudják, hogy amikor először a tatamira lépett, onnantól kezdve Ő tudta mi a célja és erre építette a napjait, heteit majd hónapjait és éveit. AZ EGÉSZ ÉLETÉT.Volt és van egy álma, ami egyben a célja is. Az OLIMPIA. Most amikor ott áll a cél vonalnál és már csak át kell lépnie rajta, jön valaki, valami és ….
Kiváló judo tudásánál, a szíve még nagyobb. Igazi példakép és reméljük még lesz is a jövő judokáinak. Bármilyen fiatal is kérte fel edzéseken mindenkivel küzdött egyet. A Hungária Kupán is csak azért indult, hogy a magyar fiatalok hazai éremért tapsolhassanak.
Igazi lokálpatriótaként mindig ceglédi maradt, nem igazolt el klubjából jóval több pénzért kiváló klubokhoz.

Attila ilyen fajta „kiesése” többeknek jól jött, de igazából egy személy került a képbe, akinek mind a lehetősége, mind pedig az oka és indítéka is meg volt.
Olyan kijelentéseket tett illtetve úgy viselkedett már az ügy kirobbanása előtt
és persze utána is hogy mind az ő bűnösségére utalt. „ Csepp a pohárban” pedig a polygráfos vizsgálat volt, ahol Attila a 1 óra múlva megjelent és negatív eredményt szolgáltatott, míg ellenlábasa 4 hét után, addig számos kibúvót keresve végül is elment a hazugság vizsgálatra, ahol olyan mintát produkált,
Amely egyértelműen kimondja, hogy ő tudja kik és hányan követték el Attila ellen ezt a merényletet.
Mivel „jogállamban” élünk egy ártatlan ember meghurcolásához elég 1-2 ampulla doppingszert az italába keverni, addig a másik oldalon a közvetett bizonyítékok garmadája, sem a polygráfos vizsgálat eredménye nem elég az ártatlanság bizonyítására…. Vagy egy beismerő vallomás kellene….vagy egy tanúvallomás arról, hogy látták,hallották, hogy kik az elkövetők.
Arra várni, hogy valaki hogy ezt emberségből, jóindulatból vagy lelkiismeretességből meg tegye, naivság lenne, ezért arra gondoltunk, hogy egy nagyobb összegű pénz, hátha megmozgatja annak, vagy azoknak a „fantáziáját”, akik tudnak az ügyről bármi biztosat.
Ezért 10 millió forint nyomravezetői díjat tűztünk ki, amelynek egy részét már ceglédi vállalkozók, a versenyző edzője, bátyja és ügyvédje összeadta.
A jótékonysági gála keretén belül szeretnénk összegyűjteni a fennmaradó összeget.
A rendezvényünkre várunk minden olyan sportbarátot, Attila pártján álló szimpatizánst, akik szeretnék, hogy mihamarabb kiderüljön az igazság és szeretettel várunk mindenkit, aki úgy gondolja, hogy gyermekeinknek a példa az legyen, hogy sikereinket – a kitartó edzésmunkával, tehetséggel, szorgalommal érjük el, ne pedig mások, minden eszközzel való félre állítása legyen a megoldás az „önös” célok elérésében.

 

A jótékonysági gála helyszíne és időpontja: Cegléd, 2011. július 07. 18.00 óra


Bízva a sikeres együttműködésben,
Tisztelettel: a gála szervező bizottsága

Címkék: judo, ungvári attila

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció