Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Április 22. 22:33, vasárnap | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Egy ceglédinek már biztosan drukkolhatunk az olimpián

Egy ceglédinek már biztosan drukkolhatunk az olimpián

Kijutott Londonba a magyar női vízilabda válogatott.

Kijutott a londoni olimpiára a magyar női válogatott. A trieszti selejtező pénteki keresztbejátszásos negyeddöntőjében 18-5-re legyőzte a kazah csapatot, így a kvótát érő első négy hely valamelyikén végez.

Amikor megismertük az olimpiai selejtező mezőnyét már sejtettük, amikor azonban véglegessé vált a selejtező lebonyolítás rendje, akkor biztosan tudtuk, hogy a részvétel kérdésében, április 20-a, péntek lesz a döntő.
A végítélet valóban ma született meg, de most már elmondhatjuk, mégsem ez volt számunkra a torna legfontosabb napja. Sokkal inkább a kvalifikációs sorozat első három fordulója, amely alatt, a magyar női válogatott tudásban, erőben, de főleg mentálisan, olyan remekül helytállt, hogy csoportjában – hihetetlen körbeverések után – az első helyen végzett! Azon a helyen, amely feljogosította arra, hogy ne Hollandiával, Görögországgal, vagy Kanadával, hanem az egyetlen, mindenki által áhított csapattal, Kazahsztán együttesével vívja a sorsdöntő mérkőzést.

Ráadásul a közeli Ljubljanában, a divízió I-es jégkorong világbajnokságon, éppen szabadnap volt, így aztán a mintegy 200 (hoki) mezbe öltözött, nemzetiszínű lobogókkal felszerelkezett honfitársunk hazai hangulatot teremtett az uszodában.

Az első gólra – Antal találatára – is csak másodperceket kellett várni!

Válogatottunk a továbbiakban is diktálta az iramot és már az első negyedben komoly előnyre tett szert.
A második játékrészben csaknem négy percet kellett várni az újabb magyar találatra, amelyet egy mintaszerű támadás végén, Menczinger lőtt. Ennek a játékrésznek a legszebb gólja azonban Keszthelyi nevéhez fűződik, aki egy remek leindítást bombázott a hálóba, az utolsó másodpercekben.
A nagyszünet után, Bolonyait, Gangl váltotta a kapuban, majd továbbra is Antal Dóra játékát dicsérhettük, aki góljait követően, pompás megoldásokkal ragadtatta tapsra a publikumot.
A záró nyolc percben többször is felhangzott a jégkorong szurkolók szájából a Republic együttes slágere: „Még, még, még, még, még, ennyi nem elég!” A lányok dicséretére legyen mondva, cseppet sem „húzták be” a kéziféket, annyi góllal terhelték meg az ellenfél hálóját, amennyivel csak tudták. Az összecsapás végén Merész András is jégkorong kapitánynak érezhette magát, hiszen volt, amikor egyszerre, egész sort cserélt


Magyarország – Kazahsztán 18-5 (6-1, 3-1, 4-1, 5-2)
Gólszerzőink: Bujka 4, Antal 3, Keszthelyi 3, Kisteleki 2, Menczinger 2, Czigány, Tóth, Szűcs, Drávucz,

Szép volt lányok!

forrás: mvlsz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem