Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Szeptember 10. 19:00, csütörtök | Helyi

Egy ceglédi cég, ahol fontos a munkatársak egészségi állapota

Egy ceglédi cég, ahol fontos a munkatársak egészségi állapota

Az Infineon ceglédi vállalatai is fontosnak tartják, hogy munkatársaik megőrizzék jó fizikai állapotukat.

Évek óta különböző módon támogatják az egészség megőrzését, a sporttevékenység, a véradó napok, az influenza elleni védőoltás és a két évenkénti szemészeti vizsgálat megszervezése mellett a tavalyi évben új színnel gazdagodott a paletta, amikor is egy 34 vizsgálatot biztosító szűrőkamion tette lehetővé kollégák egészségi állapotának felmérését. Az idei évben szeptember 8-án folytatódott ez a hagyomány.

A hát-, derék- vagy nyaki fájdalom szinte népbetegség lett mára, így az idei évben a kollégák kérését is figyelembe véve erre az egészségügyi problémára helyezték a hangsúlyt a szűrőprogram megszervezésekor.

A vizsgálatok között szerepelt műszeres talpvizsgálat, gerincgörbület, nyúlékonysági, valamint csontsűrűség mérés.Valamennyi szűrésen először elvégezték a mérést, majd az eredményeket elemezték a résztvevőkkel, végül gyakorlati tanácsokkal látták el a kollégákat.A munkatársak kérésére egy melanóma szűrést is beillesztettek a programba, amelyre így nyár végén szintén nagy volt az érdeklődés.

A kollégák egy masszázs segítségével frissülhettek fel, az ergonómiai előadásokon és tornabemutatókon pedig olyan technikákat ismerhettek meg, amelyekkel akár az ülő, akár az álló munkát végzők könnyen átmozgathatják a fáradt, fájdalmas testrészeket.

A vállalat ezzel a programmal is szeretne hozzájárulni, hogy munkatársai egészségtudatát fejlessze, felvilágosítást kapjanak az esetleges problémákról és hasznos tanácsokat egészségük megőrzéséhez.

Címkék: infineon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására