Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Szeptember 04. 06:40, szerda | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Egy 14 éves fiú agyonlőtte öt családtagját az amerikai Alabama államban

Egy 14 éves fiú agyonlőtte öt családtagját az amerikai Alabama államban

Egy 14 éves fiú agyonlőtte öt családtagját az Egyesült Államok egyik déli tagállamában, Alabamában - jelentette be a helyi rendőrség kedden.

A tragédia az Alabama északi részén fekvő, alig több mint 400 lelket számláló, Elkmont nevű kisvárosban történt keddre virradóra, és a gyermek - akinek nevét a rendőrség egyelőre nem hozta nyilvánosságra - maga telefonált a rendőröknek, beismerve a gyilkosságot.

A fiú a kiérkező rendőröknek azt mondta: a gyilkosságnál használt 9 milliméteres kézifegyvert "a közelben, az út mentén találta". Az elkmonti seriff hivatalának tájékoztatása szerint a lakásban egy felnőtt és két gyermek holttestére találtak, két további személyt pedig válságos állapotban azonnal kórházba szállítottak, de mindketten belehaltak sérüléseikbe.

Az áldozatok a gyilkosságokat elkövető gyermek édesapja, mostohaanyja és testvérei voltak. A rendőrség az ő nevüket sem fedte fel.

Az elkmonti középiskola - amelynek tanulója a 14 éves fiú - a honlapján bejelentette: az iskolába pszichológus tanácsadók érkeznek, hogy segítsenek feldolgozni a diákoknak a történteket.

Stephen Young, az elkmonti rendőrség hadnagya az NBC televízió helyi tudósítójának elmondta: "sokkoló, ami történt, ebben a megyében ilyesmi még nem fordult elő". Az ügyben folyik a nyomozás.

Közben kedden a Walmart, az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb áruház-láncolata bejelentette: valamennyi üzletében beszünteti a kézifegyverek lőszereinek árusítását, Alaszkában pedig a kézifegyverek forgalmazását is. Alaszka volt az egyetlen amerikai tagállam, ahol a Walmart kézifegyvereket is árult.

A nagyvállalat egyúttal felkérte vásárlóit: ne vigyenek fegyvert az áruházakba.

Az áruházláncolat egy hónappal ezelőtt, a texasi El Pasóban történt tömegmészárlás után már közölte, hogy a maga eszközeivel fellép a fegyvertartás ellen.

El Pasóban éppen egy Walmart áruháznál kezdett lövöldözni egy ámokfutó, aki 21 embert lőtt agyon. A kifejezetten a spanyolajkú migránsok ellen fellépő elkövetőt letartóztatták, az amerikai hatóságok terrorcselekményként kezelik az ügyet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.