Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Május 25. 11:44, szerda | Helyi
Forrás: InfoCegléd

Egészségnap a „Kis Táncsicsban”

Egészségnap a „Kis Táncsicsban”

A Táncsics Mihály Általános Iskola ebben a hónapban tartotta nagy sikerű egészségnapját az iskola tanulói számára.

A gyerekeket az egész délelőttöt kitöltő játékos foglalkozások és felvilágosító előadások várták, melyeken a Kis Táncsics minden osztálya részt vett.

A kicsik részére rendőrségi felvilágosítást is tartottak a helyes gyalogos és kerékpáros közlekedésről. Ezen kívül az egészséges táplálkozás alapjait is elsajátíthatták a nebulók, s frissen szerzett tudásukat egy gyümölcssaláta elkészítésében mutathatták meg. Az egészségnapon természetesen a mozgás sem maradhatott el. A tanulók különböző ügyességi vetélkedőkön bizonyíthatták rátermettségüket. A nap folyamán természetesen volt elsősegély nyújtási bemutató és felvilágosítás is.

Mivel az elsősegély nyújtási ismereteket nem lehet elég korán elsajátítani, ezért már az elsősöknek is elmondták, hogy mit tehetnek baj esetén, hogyan hívjanak mentőt. Játékos formában különböző kötözési technikákkal is megismertették a kicsiket, valamint az újraélesztést, ill. a félautomata defibrillátor használatát is bemutatták.

A gyermekek és a pedagógusok visszajelzéseiből azt lehetett leszűrni, hogy érdekesnek, hasznosnak találták az előadásokat, és a későbbiekben is szeretnének hasonló, jó hangulatú felvilágosító napokat tartani. A rendezvény a TÁMOP „Életmódprogramok megvalósítása a Táncsics Mihály Általános Iskolában” pályázat keretén belül került megrendezésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció