Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. December 16. 17:02, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Egészséges kényelem

Egészséges kényelem

Te is álmodtál már arról miközben pihensz, a tested dolgozik? Ha igen, akkor most nyugodtan nyisd ki a szemed és nézz szembe a valósággal!

Nem, nem egy újabb tablettáról, külföldi csodaszerről, vagy azonnali fogyást ígérő „kütyüről” van szó. Ez egy ősrégi, biztos alapokon nyugvó eljárás, amit minden bizonnyal te is ismersz, csak esetleg még nem próbáltad.

A szaunák világában történő barangolásom következő állomásként találkoztam én is az ismeretlen ismerőssel, az infraszaunával. Az infrakabin az a hely, ami egyszerre több funkciót is ellát. A benti hőmérséklet még a tűréshatáron belüli 40 C fok, páratartalma 10-20%-os. A kényelmes és meleg kabin kiváló színtere baráti csevegéseknek, magányos lazításoknak, vagy megfáradt testünk regenerálásának. És, hogy mi a titok?

Ezt a titkot már ősidők óta ismerik, ám az időközben elfeledett eljárás napjainkban éli reneszánszát. Az infrasugarak nem a levegőt, hanem közvetlenül a testünket melegítik fel. Az infravörös sugarak behatolnak a bőrfelszín alá, ahol fellazítják az ott lerakódott salak- és méreganyagokat, melyek a verejtékmirigyeken keresztül kijutnak szervezetünkből. A hagyományos melegebb típusú szaunákban a kiizzadt verejték 90-97%-a víz, az infraszaunában ez az arány csupán 80%, a maradék 20% pedig az egészségünkre káros anyagokból áll. Fontos azonban, hogy az elvesztett folyadékmennyiséget minden esetben pótolni kell!

Amikor az infraszauna kifejti jótékony hatását, a testünk dolgozik, izzadtságot termel, hogy elvezesse a hőt, és egyúttal kiválassza a zsírokat és a káros méreganyagokat is. Így a folyamat alatt a folyadékvesztéssel együtt súlyvesztés is bekövetkezik. Kutatások kimutatták, hogy infraszaunában eltöltve egységnyi időt, szinte ugyanannyi kalóriát veszít az emberi test, mint intenzív sportolás közben. Egy 30 perces infraszaunázás alatt testünk 600-800 kalóriát is veszíthet úgy, hogy még csak mozognunk sem kell érte! Ez persze nem azt jelenti, hogy ha néhány órára magunkra zárjuk az infrakabin ajtaját, akkor nádszál vékonyan léphetünk ki onnan, de mindenesetre a fokozatos és egészséges súlycsökkentést nagyban elősegíti. És ez még nem minden!

Az infraszauna fénye nem csupán közvetlenül a bőrfelületet éri, hanem behatol a mélyebb rétegekbe, ahol a vér hőmérsékletére is hatással van serkentve a vérkeringést kitágítja a véredényeket és elősegíti a lágyszövetek és izmok gyógyulását.

Könnyű és kényelmes megoldás szervezetünk ellenálló képességének növelésére.
Az infrakabinban ható fénysugarak egy mesterséges lázállapotot idéznek elő a szervezetben, ami ellen a test védekezni kényszerül, ennek következtében az immunrendszerünk sokkal erősebbé válik, felkészül az esetleges és tényleges betegségek ellen. Sőt mi több!

A női körökben elsőszámú közellenségnek számító narancsbőr kezelésére és eltüntetésére is az egyik leghatékonyabb módszer. Valamint az egyéb bőresztétikai problémákat is hatékonyan kezeli. Elősegíti a tápanyagok felvételét, és gyorsítja a sebek gyógyulását is.

Használata nem terheli meg a szervezetet, ezért szaunázás után nem fáradtságot érzünk, hanem frissebbek, energikusabbak leszünk. Mindemellett nyugtató és stressz oldó hatása sem elhanyagolható.

Nos, engem kétség kívül meggyőzött és azt hiszem néha napján egy-egy edzésről is igazoltan, bűntudat nélkül hiányozhatsz, ha az infraszauna kényelmét választod.

Ha Te is szívesen kipróbálnád az infraszaunát, hogy jótékony hatását saját bőrödön is tapasztald, akkor irány a Claudia Szabadidőközpont,

FirKata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció