Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 21. 16:11, kedd | Helyi

Eboltásról - pontosan

Eboltásról - pontosan

Cegléd Város honlapján, valamint a Ceglédi Hírmondó XXX. évfolyam 7. számának 34. oldalán megjelent cikkben foglaltakkal kapcsolatban az alábbi pontosítást kérte Magdáné Dr. Rostás Boglárka, a Ceglédi Járási Hivatal megbízott hivata

Tájékoztatom Önöket, hogy a veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008. (XII. 20.) FVM rendeletben foglaltak alapján az állattartó köteles minden három hónaposnál idősebb ebet veszettség ellen saját költségén beoltatni. A veszettség elleni védőoltást valamennyi szolgáltató állatorvos elvégezheti. Az immunizálás elvégezhető engedélyezett állategészségügyi szolgáltató létesítményben vagy az állattartó kérésére az állat tartási helyén. Lehetőség van összevezetett eboltásokra is olyan településen vagy településrészen, ahol nincs engedélyezett állategészségügyi szolgáltató létesítmény és a településszerkezet, valamint az immunizálandó ebek száma nem teszi lehetővé az oltás tartási helyen történő elvégzését. Amennyiben a szolgáltató állatorvos összevezetéses formában kívánja végezni az eboltást, úgy ezt a szándékát, annak tervezett időpontja előtt 30 nappal - az összevezetés tervezett időpontjának és pontosan azonosítható helyszínének megjelölésével - írásban köteles bejelenteni a járási hivatalnak és a Kamara területi szervének, valamint az érintett település jegyzőjének. A járási hivatal a bejelentést tudomásul veszi, de jóváhagyási hatáskört nem ír elő a jogszabály. A hivatal azonban az összevezetett immunizálást megtilthatja kedvezőtlen járványügyi helyzet esetén, illetőleg akkor, ha az összevezetés jogszabályban előírt feltételei nem állnak fenn. A veszettség elleni védekezéssel kapcsolatban a járási hivatalnak elsősorban ellenőrzési jogköre van, továbbá veszettség szempontjából kedvezőtlen járványügyi helyzet esetén a hivatal is elrendelheti az ebek összevezetett immunizálását. Jelenleg járványügyi szempontból ez nem indokolt, ezért a járási hivatal összevezetett immunizálást nem rendelt el.

Az összevezetett eboltás helyszíneit és időpontjait azok a szolgáltató állatorvosok határozzák meg, akik ezt a szolgáltatást nyújtani kívánják a lakosság részére. A bejelentést követően ők gondoskodnak az eboltás helyszínének és időpontjának a helyben szokásos módon történő kihirdetéséről, ehhez igénybe vehetik a település jegyzőjének közreműködését is. Az oltás kivitelezéséhez szükséges segédszemélyzetet, szakmai és tárgyi feltételeket is az oltást végző szolgáltató állatorvosok biztosítják.

Magdáné dr. Rostás Boglárka s.k.

mb. hivatalvezető

[ - ] elrejt »

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció