Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. November 06. 07:47, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Drágább lesz a fuvarozás

Drágább lesz a fuvarozás

Megnövekedett költségei miatt emeli szolgáltatási díjait a Rail Cargo Hungaria Zrt. és a Waberer\'s International Nyrt. is - tájékoztatta a Világgazdaságot a két cég vezetője.

Európa-szerte árat emelnek a fuvarozók, és ez a tendencia már Magyarországot is elérte. Lajkó Ferenc vezérigazgató közlése szerint a Waberer's-nél a folyamat átlagosan 8 százalékos emeléssel kezdődött meg. A Rail Cargo Hungaria igazgatósági elnöke, Kovács Imre nem közölt számot, de átlagos európai fuvarpiaci emelésként 6 százalékot jelölt meg.

Az áremelési kényszer piaci oka mindkét társaságnál - mint az ágazat egészében - a kiadások növekedése. A fuvarozók költségeit azonban a szabályozási környezet is növeli. Lajkó Ferenc ennek kapcsán a kiküldött munkavállalókról szóló irányelv módosítási javaslatát emelte ki, amely megítélése szerint aránytalanul növelné a kötelező bérszinteket - írja hétfői számában a Világgazdaság.

Címkék: drágább, fuvarozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár