Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. Október 02. 13:55, szerda | Helyi
Forrás: mti

DÖBBENET! Már a jelzőtáblák akkumulátorát IS lopják!

DÖBBENET! Már a jelzőtáblák akkumulátorát IS lopják!

Több milliós a kár Pest megyében

Több mint húsz jelzőlámpa-akkumulátort loptak el Pest megyében az utóbbi egy hónapban, 2,5 millió forint értékben.

A károkozás mellett az elkövetők a közlekedők testi épségét is veszélyeztetik - mondta el Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője kedden az MTI-nek.

A megyében jelenleg több helyen is folynak csatornaépítési munkálatok, amelyek biztosítása lámpázás nélkül gyakorlatilag megoldhatatlan – közölte a szóvivő.
Elmondta: a lámpák általában félpályás útzár mellett nyitott munkaárkokat védenek, és elsősorban a munkaidőn túli, illetve az éjszakai forgalom biztosítását szolgálják.
A jelzőberendezéseket minden esetben akkumulátorral működteti a forgalomtechnikai feladatokat ellátó közútkezelő, és a jelzőberendezések működésképtelensége az éjszakai órákban kritikus helyzetet teremt.

A lopások döntő többsége Tóalmás, Mende, Szentmártonkáta, Nagykáta, Sülysáp, Úri, Tápióság, Pécel, Isaszeg, Bénye és Szentlőrinckáta térségében történttek.A társaság tapasztalata szerint bárhol helyeznek el a szakemberek ideiglenes jelzőlámpát a megyében, szinte biztosan ellopnak belőlük néhány akkumulátort - mondta Pécsi Norbert Sándor.

Kitért arra, hogy a további lopások megelőzéséért az új beszerzésű akkumulátorokba nyomkövető rendszert építenek be, illetve az egységek külső borítására beégetik a tulajdonos Magyar Közút nevét.

A szóvivő hozzátette: azt kérik a lakosságtól, önkormányzatoktól, hogy fokozottan figyeljék az ilyen berendezések környékét, a polgárőrséget és a hatóságokat pedig arra kérik, sűrűbben ellenőrizzék ezeket a helyszíneket a belterületi szakaszokon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció