Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Szeptember 10. 17:11, kedd | Belföld
Forrás: invofárosok

Díjátadással ünnepelt a 28. Magyar Kézművesség Napja Budapesten

Díjátadással ünnepelt a 28. Magyar Kézművesség Napja Budapesten

Gazdag programmal ünnepelték a 28. Magyar Kézművesség Napját Budapesten.

Az IPOSZ vezetői és partnerei a magyar mikro- és kisvállalkozások jelenlegi helyzetéről és jövőjéről tartottak előadásokat, a napot ünnepélyes díjátadás zárta. A kézműipar hagyományainak megőrzése érdekében végzett munkáért az ipartestület kitüntetéseit adták át iparosoknak és újságíróknak, köztük a közmédia munkatársainak is.

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) azt kéri a kormánytól, hogy az új stratégiai elképzeléseiben legyen helye a mikro- és kisvállalkozásoknak, a magyar kisiparnak a lakossági szolgáltatásokban, a GDP előállításban és a foglalkoztatásban betöltött szerepének megfelelő mértékben - hangsúlyozta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) elnöke szerdán a 28. Magyar Kézművesség Napján, Budapesten.

Hozzátette: az illetékes szaktárcával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal folytatott tárgyalásokon erre nyitottságot tapasztaltak, az érdekképviselet élni kíván a felajánlott rendszeres konzultációs lehetőséggel.

Az ünnepségen Németh László elmondta, a magyar kisipar büszke munkájára, múltjára és hisz a jövőjében, a következő évtizedekben is szükség lesz a kétkezi munkára, még akkor is, ha annak a formája változni fog.



Juhos János, az IPOSZ alelnöke arra hívta fel a figyelmet, a kisiparban is tudásberuházásra van szükség. Fontos, hogy az iparosok is képezzék magukat, illetve vegyenek részt a tanulók gyakorlati képzésében. Szerinte az általános iskolások körében minél előbb fel kell mérni a tanulók kompetenciáját, hogy időben lehessen segíteni a szakmaválasztásban.

Az ünnepségen együttműködési megállapodást írt alá Németh László, az IPOSZ elnöke és Markos Tibor, a Takarék Lízing Zrt. vezérigazgatója.
Solti Gábor, az IPOSZ nemzetközi és oktatási igazgatója tájékoztatta az ott megjelenteket az IPOSZ hazai és nemzetközi projektek irányairól, és az engedélyezési eljárásról.

Dr. Schulteisz Győző, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. igazgatója előadásában elmondta, hogy milyen finanszírozási lehetőségeket kínál a Garantiga Hitelgarancia Zrt. a kkv-k részére.

A Magyar Kézművesség Napján a kézműipar hagyományainak megőrzése érdekében végzett munkáért az ipartestület kitüntetéseit adták át iparosoknak és újságíróknak, köztük a közmédia munkatársainak is.
IPOSZ Díjat kapott Papp László, a Péceli Ipartestület elnöke és Dóka Attila a www.amdala.hu hírportál tulajdonosa.

A Magyar Kézművességért Díj Ezüst fokozatát Bihari Antal, az Esztergom TV tulajdonosa.



A Magyar Kézművességért Díj Bronz fokozatát Madarász Tímea a Dorogi Önkormányzat Közhírré Tétetik című havilap főszerkesztője.
Kézműipar Szolgálatáért kitüntető oklevelét és a Magyar Kézművesség – 2019 reprezentatív kiadványát Szijártó János újságíró, a Tapolcai Újság hetilap főszerkesztője. Fenyvesi Károly, a 24 ÓRA című megyei napilap nyugalmazott szerkesztője, Györkös József, az Ajkai Szó, Megyei Napló fotósa, Kárpáti Lajos, a SZENTESI GYORS HANGOS HÍRÚJSÁG főszerkesztője, Nyéki Zsolt a Kelet-Magyarország megyei hírlap főszerkesztője, Schweier Rita, a Príma-díjas újságírónő, Barta Zsolt, a Bács- Kiskun Megyei hírportál, és a Petőfi Népe újságírója, Halász Lajos, a Jászkürt Újság főszerkesztője.

Az IPOSZ Országos Elnökségének külön Elismerő Oklevelét, valamint a Magyar Kézművesség – 2019 reprezentatív kiadványát kapta Pekár Erzsébet a Magyar Távirati Iroda újságírója, Kovács Anita a Karc FM Rádió szerkesztő-riportere, Szentgáli Edit a Kossuth Rádió munkatársa, Bognár Mária újságíró, Fekete László, a Közmédia munkatársa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.