Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Március 10. 17:10, csütörtök | Helyi
Forrás: InfóCegléd

Diákolimpia

Diákolimpia

2011. március 04-06. között Zalaegerszegen került megrendezésre a VI. korcsoportos leány kosárlabda diákolimpia döntője. A ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium színeiben egyesületünk utánpótlás játékosai sikeresen szerepeltek.

A sorsoláson a nehezebb csoportba kerültek. Ellenfeleik Szekszárdról, Bajáról, és Sopronból érkeztek.

Pénteken az első mérkőzésen 68-51 arányú fölényes győzelmet arattak a szekszárdi Garay János Gimnázium csapata fölött. Második mérkőzésükön a nagy esélyes soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium csapatával mérkőztek meg a ceglédi lányok. Az eredmény: 22 ponttal, 75-53 arányban nyert a Kossuth Gimnázium csapata.

5-én szombaton az utolsó csoportmérkőzésen a bajai III. Béla Gimnázium csapata ellen 61-36-os győzelmet arattak a ceglédi lányok. Délután a döntőbejutásért zajló mérkőzést a 3. negyedben lefújták, mert lányaink 40 ponttal elhúztak a Budapestről érkezett ellenfél, Baár Madas Református Gimnázium kosarasaitól. A meccs végét jelző sípszó 63-22-es eredménynél hangzott fel.

Mivel csoportelsőként a legszebb, leglátványosabb, legeredményesebb kosárlabdát nyújtották a lányok, így szinte biztos volt, hogy Ceglédé lesz az aranyérem.

A döntőt vasárnap 11.30-kor kezdték, melyben ellenfelünk, az a soproni csapat akit a csoportmérkőzésen 22 ponttal alulmaradt gimnáziumunk ellen, az a csapat 3 ponttal megnyerte a döntő mérkőzést.

Sajnos a magyar kosárlabdázás "achilles sarka", a játékvezetői ténykedés megfogott minket a védekezésben. A második félidőben kipontozódott Pap és Kis is. Válogatott centerünk nélkül nem volt több lepattanónk.

Érdekes és szokatlan volt a védő és támadó faultok megítélése. A védő pozíciót elfoglaló játékosunkba beleugrottak, feldöntötték, és nem támadó, hanem védő fault volt az ítélet. Akkor inkább maradt volna néma a síp.

Az ellenfél vállal tolta be játékosunkat és mi kaptuk a büntetést.

Ez a ténykedés különösen az 1. játékvezetőre volt jellemző, aki úgy éreztük túlzottan tisztelte a nagy nevű ellenfelet.

A ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium csapata, akik a tornán a legjobb teljesítményt nyújtották, a döntőben 3 ponttal alulmaradt, így a 2. helyen végzett, meg kellett elégedni az ezüst éremmel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció