Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. November 19. 18:11, kedd | Helyi

Diákokat fenyegető veszélyek

Diákokat fenyegető veszélyek

Az iskoláskorú gyermekeket érintő jellemző bűncselekményekről tartottak tájékoztatást

A Ceglédi Rendőrkapitányság hétfőn délután az iskoláskorú gyermekeket érintő, jellemző bűncselekményekkel kapcsolatban tartott konzultációt pedagógusok és szülők részére a Református Általános Iskolában. A találkozóra az iskola felkérésére került sor.

Török Csaba, rendőrkapitány örömmel fogadta a megkeresést, mint mondta: sajnos bőven van mit tenni a fiatalokat, a diákokat érintő különféle bűncselekmények területén, és ebben nagy segítséget jelenthet egy hasonló tanácskozás, konzultáció.

Jellemzően egymás közti bántalmazások, kisebb-nagyobb értékű lopások és kábítószerrel való visszaélések érintik az iskoláskorú gyermekeket. A hasonló esetek megelőzésében nagy szerepe lehet a szülőknek és a pedagógusoknak egyaránt – tette hozzá a rendőrkapitány.

Ámán Áron, a Ceglédi Rendőrkapitányság új bűnügyi osztályvezetője a diákokat érintő bűnesetekről beszélt a megjelenteknek, kitérve a közösségi oldalak veszélyeire, a lopásos, bántalmazásos esetekre, és a családban áldozattá vált fiatalokra.

Bánhidi László, nyugalmazásból visszatért rendőrőrnagy szintén részt vett a konzultáción, ahol munkájáról mesélt. Egy nemrégiben elindult országos program részeként három ceglédi középiskolában (Bem József, az Unghváy László és a Török János Szakközépiskolában) bűnmegelőzési tanácsadóként dolgozik.

Török Csaba zárásként elmondta, hogy szívesen működnek együtt az iskolákkal, és reméli, hogy a város más iskolái is csatlakoznak majd a kezdeményezéshez, ami pozitív irányba viheti a bűnügyi-közbiztonsági helyzetet.

fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció