Városlista
2020. július 2, csütörtök - Ottó

Hírek

2013. Július 04. 17:53, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Devizahitelek - MSZP: a gyenge forint okozza a problémát

Devizahitelek - MSZP: a gyenge forint okozza a problémát

Az MSZP szerint az Orbán-kormány nem tudta megoldani a devizahitelesek problémáit, sőt a forintárfolyam gyengítésével tovább rontott a helyzetükön - mondta Józsa István csütörtökön újságíróknak.

A szocialista frakcióvezető-helyettes azután nyilatkozott, hogy a Kúria csütörtökön ítéletet hirdetett abban a felülvizsgálati eljárásban, amelyben egy devizahiteles OTP Bank ellen indított ügyét tárgyalta. A döntés szerint a vitatott devizahitel-szerződés érvényes.
Az MSZP-s képviselő az ítéletet nem kommentálta, azt mondta: a devizahitelesek gondjain a forint erősödése segítene, az, ha az adósok ismét a hitelfelvételkori árfolyamon törleszthetnének, a kormány azonban három éve a forint "gyengítésével van elfoglalva".
Józsa István hozzátette: az Orbán-kormány már nem fog tudni változtatni ezen, gyökeres gazdaságpolitikai fordulatra van szükség.

Címkék: Devizahitelek, kúria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 02. 05:02, csütörtök | Belföld

Országszerte zivatar és többfelé hőség is várható

Zivatar és felhőszakadás veszélye miatt az egész országra, és hőség miatt is több megyére adott ki figyelmeztetéseket csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az UV-sugárzás is extrém lesz.

2020. Július 02. 05:00, csütörtök | Belföld

Új maszkgyártó gép kezdte meg működését Budapesten

Új maszkgyártó gépet állított üzembe az állami tulajdonú Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Budapesten

2020. Július 01. 14:01, szerda | Belföld

Szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását

170 ezer egészségügyi dolgozó kapja meg bruttó 500 ezer forintos juttatását a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállásáért szerdán, illetve a napokban;

2020. Július 01. 13:01, szerda | Belföld

Rekordot döntött 2019-ben a magyar filmipar

Rekordot döntött tavaly a magyar filmipar: az előző évhez képest csaknem 50 százalékkal, 164,4 milliárd forintra nőtt a közvetlen filmgyártásra nyilvántartásba vett összeg - közölte a Nemzeti Filmintézet szerdán.