Városlista
2020. július 2, csütörtök - Ottó

Hírek

2013. Július 04. 17:50, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Devizahitelek - Jobbik: a Kúria döntés rossz irányba mutat

Devizahitelek - Jobbik: a Kúria döntés rossz irányba mutat

A Jobbik szerint a Kúria csütörtöki döntése a vitatott devizahitek-szerződés érvényességéről rossz irányba mutat. Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerint ha a kormány nem oldja meg a devizahitelesek problémáját, akkor "eszkalálódni fog az utcai helyzet".

Z. Kárpát Dániel csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: szerinte a kormány "el akarja szórakozni" a következő egy évet a választásokig anélkül, hogy segítene azon a több mint 600 ezer családon, akiket eddig egyetlen kormányzati intézkedés sem ért el.
A jobbikos politikus "pokoli egy évet" ígért a kormánynak ha nem lép és nem oldja meg a devizahitel-károsultak helyzetét.
Hangsúlyozta: bár a Jobbik nem kíván beleszólni "egy önállónak mondott" hatalmi szerv munkájába, de álláspontjuk szerint a Kúria csütörtöki döntése nagyon rossz irányba mutat és a döntés "a pénztőke, a multik és a bankok érdekében született".
Szerinte ezzel a döntéssel a jogi lehetőségek jelentősen szűkültek, a politikai megoldásokat pedig hiába tette le a Jobbik az asztalra, azokról a kormány nem vesz tudomást. Emlékeztetett arra, hogy Horvátországban nemrég született a felvételkori árfolyamon történő forintosítás koncepciójához hasonló módszert segítő bírósági ítélet.
A Jobbik szerint a jogi és a politikai megoldások hiányában az utcán keresik az igazságukat az emberek. "Forró nyár lesz, eszkalálódni fog az utcai helyzet", hiszen kiszámíthatatlan, hogy hogyan reagálnak például a kilakoltatott emberek - fogalmazott Z. Kárpát Dániel. Hozzátette: a Jobbik minden eszközzel ki fog állni az emberek mellett.
A Kúria csütörtökön hirdetett ítéletet abban a felülvizsgálati eljárásban, amelyben egy devizahitelesnek az OTP Bank ellen indított ügyét tárgyalta. A döntés szerint a vitatott devizahitel-szerződés érvényes.
Ezt követően a Kúria épülete előtt tüntetők Orbán Viktor házához indultak csütörtök délután. A miniszterelnök házának környékét a Terrorelhárítási Központ (TEK) lezárta.

Címkék: Devizahitelek, kúria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 02. 08:47, csütörtök | Belföld

Az olimpiai érmes sportolók özvegyi életjáradékának növeléséről tárgyalnak

Az Országgyűlés csütörtökön kivételes eljárásban tárgyal az elhunyt olimpiai érmes sportolók özvegyeinek járó életjáradék növeléséről.

2020. Július 02. 08:07, csütörtök | Belföld

Kezdődik a 174. balatoni hajózási főidény szombaton

Indul a 174. hajózási szezon főidénye a Balatonon július 4-én, és augusztus 30-ig, az előző évhez hasonlóan 58 napig fog tartani - tájékoztatta a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) szerdán közleményben az MTI-t.

2020. Július 02. 05:02, csütörtök | Belföld

Országszerte zivatar és többfelé hőség is várható

Zivatar és felhőszakadás veszélye miatt az egész országra, és hőség miatt is több megyére adott ki figyelmeztetéseket csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az UV-sugárzás is extrém lesz.

2020. Július 02. 05:00, csütörtök | Belföld

Új maszkgyártó gép kezdte meg működését Budapesten

Új maszkgyártó gépet állított üzembe az állami tulajdonú Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Budapesten