Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Október 02. 19:34, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Csütörtökre az egész országra figyelmeztetést adtak ki a talaj menti fagy miatt

Csütörtökre az egész országra figyelmeztetést adtak ki a talaj menti fagy miatt

Az október elején általános értékekhez képest 6-8 Celsius-fokkal hidegebb időjárás várható a következő napokban. Csütörtökre az egész országra figyelmeztetést adott ki a talaj menti fagy miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez szerda este eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: szerda estétől a kevésbé felhős, szélvédett tájakon a talaj mentén fagypont közelébe vagy az alá csökkenhet a hőmérséklet.
A meteorológiai szolgálat a honlapján azt közölte: október elejéhez képest meglehetősen hideg és egyre szárazabb levegő érkezik az ország fölé. Emiatt a következő napokban a gyengén szeles vagy szélvédett területeken az éjszakai órákban egyre több helyen várható fagy, és már nem csak a talaj közelében.
Mint kifejtették, Magyarországon október első hetében az átlagos maximum 19, míg a minimum 8–9 Celsius-fok körül alakul, ehhez képest mintegy 6-8 fokkal lesz hidegebb. A napi legalacsonyabb hőmérséklet csütörtöktől vasárnapig mínusz 4 és mínusz 5 fok körül alakul, így az előrejelzések szerint akár több alkalommal is (főként csütörtöktől szombatig) megdőlhet a napi hidegrekord.
Kedd éjszaka Kékestetőn már megdőlt a legalacsonyabb hőmérsékleti maximum rekordja. Az eddigi rekord 4,8 Celsius-fok volt, amelyet 1936-ban Dobogókőn mértek. Most éjjel ennél alacsonyabb maximum hőmérsékletet regisztrált az Országos Meteorológiai Szolgálat Kékestetőn, 3,9 fokot.

Címkék: Időjárás-hideg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során