Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Május 29. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Csoportos garázdaság miatt eljárás indult pécsi futballszurkolók ellen

Csoportos garázdaság miatt eljárás indult pécsi futballszurkolók ellen

Csoportos garázdaság és rongálás gyanúja miatt indult eljárás több pécsi futballszurkoló ellen, akik a vasárnapi PMFC-FC Dabas NB III-as labdarúgó-mérkőzés után megrongálták a stadion egyik falát és egy rendőrautót

- közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.
Az esetről azt írták: a rendőrségre érkezett bejelentés szerint egy vitatott bírói döntés után a hazai szurkolók petárdákat dobtak a pályára, majd a lelátót elválasztó kapun lévő láncot leszakítva bementek a pályára.

Hozzátették, a helyi biztonsági szolgálat a játékvezetőt és a játékosokat bekísérte az öltözőépületbe, így senki nem sérült meg. A rendőrök a bejelentés után rövid időn belül helyreállították a rendet. A stadionból távozó szurkolók később megrongáltak az épületben egy falat, valamint a stadion előtt egy rendőrautót.

A rendőrök beazonosították a bűncselekmény gyanúsítottjait, és hétfőn előállítottak egy 48 éves és egy 31 éves férfit. Gyanúsítotti kihallgatásuk és a további elkövetők felkutatása folyamatban van - áll a közleményben.

Kitértek arra, hogy külön nyomozócsoportot állt fel az ügy részleteinek mielőbbi tisztázására.

A Pécsi Újság.hu tudósítása szerint a PMFC - a bajnokesélyes az NB III-ban - az utolsó percben, döntetlen állásnál gólt rúgott a Dabasnak. A bíró be is fújta a gólt, majd lesre hivatkozva nem adta meg a találatot - írta a portál. Értékelése szerint a találat győzelmet jelenthetett volna a PMFC-nek, amivel a bajnokság vége előtt bebiztosította volna magának a tabella első helyét, ezzel együtt a feljutást az NB II-be, "azonban egy súlyos és - szándékos vagy nem szándékos - bírói hibának köszönhetően az állás döntetlen maradt".

A Pécsi Újság.hu kitért arra is, hogy a PMFC közvetlen riválisa, a Tiszakécske - ugyancsak vasárnap este - győzött Hódmezővásárhelyen, így egy pont előnnyel a tabella élére ugrott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére