Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2019. November 08. 15:55, péntek | PR

Csillár: giccs vagy dizájnelem?

Csillár: giccs vagy dizájnelem?

A csillárt lehet szeretni is meg nem is. Ám ma már sokféle lámpa tartozik a csillár kategóriába, a moderntől kezdve természetesen a klasszikus kristálycsillárokig, ezért sokféle otthont tehet stílusossá.

Egy csillár tényleg könnyen lehet, hogy giccses, de a giccs is egyfajta stílusirányzat, amelynek helye van a lakberendezésben is. Előfordulhat, hogy valaki nagy rajongója a giccsnek, ezért minden egyes berendezési tárgya, így a lámpa is ebbe a kategóriába tartozik, emiatt egyesek túl soknak érezhetik az összhatást az otthonában.

Szerencsére nem vagyunk egyformák, és nem akar mindenki megfelelni az elvárásoknak, amelyeket mások támasztanak felénk kimondva vagy kimondatlanul. Ez a téma elég messzire el tud kalandozni, további kérdéseket feszeget, ezért inkább visszatérünk a csillárra, mint mennyezeti lámpára!
A csillár nem giccses
Az általános világítás azt jelenti, hogy van egy fő fényforrásunk, egy elsődleges lámpatestünk a természetes fényen kívül egy adott helyiségben, amelynek köszönhetően a lehető legegyenletesebben megvilágított egy adott tér. Ezért kell a helyét jól meghatározni.

A csillár általában főfényként szokott funkcionálni, legtöbbször a nappaliban, de sokszor kerül a hálószobába vagy épp az előszobába is. A csillár többféle stílusú lehet. Lehet modern, klasszikus, szecesszió világát megidéző, 2 ágú, 5 ágú, kristály, fém búrás és így tovább. A kifinomult elegancia is megmutatkozhat csillárválasztásunkban, éppúgy mint a minimál és letisztult stílus is.


Egy mélyen belógó, impozáns kristálycsillár biztosan dominálja a teret. De miért nem giccses egy ilyen darab? Ha figyelünk arra, hogy minden más bútor és kiegészítő visszafogottabb legyen, akkor remekül összhangba kerülhet a tér. Ha pedig pont az a cél, hogy a luxus életérzés felé mozdulunk el, akkor lehet minden csillogó, arany és kristály. A luxus sem giccses... csak nem mindenki engedheti meg magának. Az ízléstelenség viszont nem pénztárca függő. Egyensúlyban kell maradni, csak az arányokra kell odafigyelni.
Modern és mégis klasszikus
Egy 4 vagy 5 karos csillár a dizájntól függetlenül szinte bármilyen helyiségbe kerülhet, ezt már mondtuk. Ami a csillár különlegessége, hogy bonyolult, összetett jelentéssel bír. Aki csillárt választ, szereti a klasszikus, időtálló stílust és életérzést. Szereti az eleganciát, a nagyvonalúságot és szereti elkápráztatni az embereket, de egyúttal azt is szereti, ha rá is figyelnek.

Ha valaki egy modern csillárt választ, akkor azt is jelzi, hogy halad a korral, és felismeri, hogy egy adott enteriőrt mi tehet teljessé, mi teszi fel az i-re a pontot. És tisztában van a csillárral együtt járó nehézséggel is. Azaz a rendszeres és aprólékos takarítással.

Talán elsőre nem is gondolnánk, hogy egy lámpa mi mindent el tud árulni rólunk. Vagy mi mindent szeretnénk elmondani magunkról másoknak például azzal, hogy egy csillár lett az otthonunk ékköve.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2019. November 08. 15:58, péntek | PR

Ötletek kis- és nagy lakások rendszerezéséhez

Egy kisebb lakás okos berendezése mindig nagyobb kreativitást igényel, ám pár ötletes trükkel és helytakarékos, dekoratív polccal a rendszerezés már nem is jelent olyan nagy kihívást.

2019. November 08. 15:56, péntek | PR

Felújítandó lakás - megéri megvenni?

Csúcson vannak a lakásárak, elsősorban a fővárosban. Sokan inkább használt lakást, akár romos házat vesznek, mivel nincs elegendő tőkéjük a piac legjobb ajánlataihoz. Mit érdemes átgondolni ilyen esetekben?

2019. November 08. 15:54, péntek | PR

Mert a szép redőny öltöztet!

Min múlik a redőny ára? A simogató őszt lassan napközben is felváltja a csípős hideg. Az ablakfelületek könnyebben kiengedik a meleget, ezért több hőfokot is a lakásban tarthatunk, ha redőnyt szerelünk fel.