Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Október 19. 17:51, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Cserepeket tört nevelőapja fején

Cserepeket tört nevelőapja fején

Nevelt fia bántalmazta a 70 éves férfit

Az elmúlt héten valamivel az átlag alatti bűncselekmény számot regisztráltunk a területünkön, a korábbi időszakhoz képest hattal kevesebbet. Továbbra is a vagyon elleni bűncselekmények ( azon belül is a lopások ) teszik ki az elkövetések jelentős részét ,ami az elmúlt héten gyakorlatilag stagnálást mutatott a korábbi időszakhoz képest.

Az egyes bűncselekmény kategóriákat elemezve jól látható, hogy a lopások száma a korábbi időszakhoz képest gyakorlatilag stagnált. A lopásokat is tovább elemezve viszont az látható, hogy a dolog elleni erőszakkal történő lopások vonatkozásában jelentős mértékű csökkenés következett be , ezzel szemben azonban az alkalmi lopások vonatkozásában jelentős mértékű emelkedés látható.

A dolog elleni erőszakkal történő elkövetéseken belül az állapítható meg, hogy a lakások sérelmére elkövetett cselekmények száma jelentősen lecsökkent, a hétvégi házak sérelmére történő cselekmények száma szintén csökkenést mutatott .

Az elmúlt héten hosszú idő után jelentős mértékben csökkent a kerékpárlopások száma területünkön. A korábbi 11 kerékpárlopáshoz képest az elmúlt héten 4 esetben kezdeményeztünk büntetőeljárást. Mind a négy esetben Cegléd városban történt az elkövetés és minden esetben közterületen lezárt kerékpárt tulajdonítottak el.

Az elmúlt héten is igen magas számban, összesen 6 kiemelt bűncselekmény vonatkozásában került sor nyomozás elrendelésére a korábbi 7-hez képest. 2 esetben súlyos testi sértés bűntett kísérletének, 2 esetben gépkocsi lopás megalapozott gyanúja miatt, 1 esetben jelentős értékre elkövetett lopás illetve 1 esetben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt.

- Az első testi sértés kísérlete Cegléd, Árpa utcában történt, amikor is a 70 éves férfi sértettet korábbi konfliktusok alapján kialakult vita során nevelt fia bántalmazta, a sértett fején több cserepet is összetört, melynek során a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Figyelemmel azonban az eszközhasználatra és a támadott testtájékra a súlyosabb sérülés bekövetkeztének reális lehetősége is fennállt, ezért súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt kezdeményeztünk eljárást.

- A második testi sértés kísérlete Albertirsán történt a Pesti úton, ahol szintén korábbi konfliktushelyzetből adódott a vita, melynek során a 62 éves elkövető egy kést szorított a 38 éves sértett nyakához, melynek során az 8 napon belül gyógyuló hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett. Ebben az esetben is súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt kezdeményeztünk büntetőeljárást.

- Az első gépkocsi lopás a Cegléd, Szolnoki úton történt, amikor is az éjszakai órákban tulajdonított el ismeretlen tettes egy a lakótelep parkolójában parkoló 700 e. Ft. értékű kisteherautót.

- A második gépkocsi lopás a Cegléd, Jászberényi úton történt, amikor is egy ott parkoló, 100 e. Ft. értékű személygépkocsit tulajdonított el ismeretlen tettes.

- A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak a Ceglédbercel, Madách utcában történt, amikor is két DÁMÁSZ dolgozóra támadt az elkövető, valamint őket fegyvernek látszó tárggyal fenyegette meg, miután azok kikapcsolták az áramot a lakásában. A bántalmazás során az egyik dolgozó 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az elkövetőt őrizetbe vettük, a Ceglédi Városi Bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

- A jelentős értékre elkövetett lopás a Cegléd, Sugár utcában történt, amikor is ismeretlen elkövető egy ott parkoló gépkocsiból 4 – 5 M. Ft közötti értékben tulajdonított el készpénzt.

Továbbra is fontos, hogy látható helyen gépkocsiban , de leginkább még a csomagtartóban sem hagyjunk értékes tárgyakat, műszaki cikkeket, készpénzt, iratokat. Az alkalmi tolvajok, akik az alkalmat várják és keresik, bárhol előfordulhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció