Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Február 03. 16:31, csütörtök | PR
Forrás: (X)

Csavarkompresszorok nem csak ipari használatra

Csavarkompresszorok nem csak ipari használatra

Ha ipari mennyiségű sűrített levegő előállításról van szó, jellemzően a csavarkompresszorok jelentik a megoldást.

Azonban ezek a berendezések nem feltétlenül csak ebben a szegmensben alkalmazhatók, tulajdonságaik több helyen is előnyt jelenthetnek.

Kisokos a készülékekhez

A kompresszorok kínálata mára két fő kategóriára szűkült, melyek a dugattyús és a csavarkompresszorok termékcsaládját jelentik. E két típus lényegében a felhasználói igények teljes skáláját lefedik a hobbicéloktól a komoly, nagyipari alkalmazásokig. A két említett kompresszor elsősorban a működési elvben tér el egymástól, illetve ezzel összefüggésben teljesítményben és alkalmazhatóságban is. Míg a dugattyús kompresszorok jellemzően barkács célokat szolgálnak, a csavarkompresszorok már komolyabb igénybevételnek is képesek megfelelni.

A csavarkompresszorok esetén a levegő sűrítéséért két, egymással szemben mérnöki pontossággal elhelyezett csavar, vagy ha úgy tetszik orsó felel. Az orsók hajtásáért motor felel, a levegő sűrítése pedig a két orsó ellentétes irányú forgásának köszönhetően történik meg. Ezek a berendezések jellemzően hosszabb távú működésre és nagy teljesítményre lettek optimalizálva. Ez köszönhető működési elvüknek, illetve a csavarkompresszorok alapvető konstrukciójának is. Épp ezért elsősorban ipari célokra javasolják őket.

Az ipar szolgálatában

A csavarkompresszorok ipari környezetben számos különféle célt szolgálhatnak. Említhetjük a különböző gépek, pneumatikus eszközök működtetését, de akár különféle gyártási, tisztítási célokat is. Az ipari felhasználók lényegében két fő attribútumot keresnek egy ilyen berendezésben: a folyamatos levegőellátást és a hosszútávú, hibamentes működést. Gyártási és nagyipari környezetben elengedhetetlen, hogy a folyamatokhoz kapcsolódó összes alkotóelem hiba nélkül fusson és végezze feladatát, hiszen egy rövid leállás is komoly kieséssel járhat.

A csavarkompresszorok felsőbb kategóriás modelljeit pedig épp ilyen célokra tervezték. Kialakításuknak és működésüknek köszönhetően rendkívül nagy mennyiségű sűrített levegő előállítására képesek. Teszik mindezt úgy, hogy annak szállítása, tehát a levegőellátás is lényegében folyamatos, a készülékeknek nincs szükségük túlhevülés miatti szünetekre. A működési elvükből fakadóan ezek a csavarkompresszorok hosszútávú, hibamentes működésre is képesek. Ehhez persze szükség lesz az időszakos karbantartási munkákra is.

Felhasználói lehetőségek

Habár a csavarkompresszorok fő alkalmazási területe az iparhoz köthető, nem feltétlenül csak ott alkalmazhatók. Tény, hogy árukat tekintve ezek már egy magasabb kategóriát képviselnek, ám a kínálaton belül itt is jelen van a szórás. A csúcskategóriás, processzor által vezérelt, inverteres kompresszorok persze az átlag felhasználó számára fölösleges és túlzó kiadással, illetve teljesítménnyel járnának, a csavarkompresszorok családja is tartogat megfizethetőbb modelleket.

Ha valaki tehát nem ipari célokra alkalmazná a kompresszort, akkor sem kizárólag a dugattyús kompresszorok között érdemes böngésznie. Habár ez utóbbiak jelentik a hobbifelhasználók számára elérhető leginkább költséghatékony megoldást, nem kizárandók a csavarkompresszorok sem a palettából. Ha megbízhatóbbnak gondoljuk a konstrukciót, de nincsenek ipari igényeink, nyugodtan böngésszünk a kis és közepes levegőigények kielégítésére szolgáló készülékek termékskáláját. A végeredmény ugyanaz: folyamatos és megbízható működés.

Címkék: csavarkompresszor, ipar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből