Városlista
2020. szeptember 27, vasárnap - Adalbert

Hírek

2018. Január 19. 10:54, péntek | Belföld
Forrás: mti

Csaló vert át egy nőt, aki hajléktalan lett – Kártérítésre számíthat

Csaló vert át egy nőt, aki hajléktalan lett – Kártérítésre számíthat

Első fokon pert nyert a Pest Megyei Főügyészség egy hajléktalan nő érdekében indított kártérítési ügyben, a nő csalás áldozata lett, amikor eladta az ingatlanát - tudatta a megyei főügyész pénteken az MTI-vel.

Szabó Ferenc közleménye szerint az ügyészség a csalás miatt elvesztett összeg visszafizetése iránt lépett fel a bíróságon a károsult mellett. Az asszony sződi házára adásvételi szerződést kötött egy férfival, a szerződésbe azonban vételárként nem a megállapodás szerinti összeg került, hanem annak csak a fele, 500 000 forint. A ingatlan a szerződésbe írt összegnek több mint tízszeresét érte, de a nő végül csak a szerződésben szereplő összeget kapta meg a férfitól - ismertette a főügyész.

A károsult csalás miatt feljelentette a férfit, akinek a bűnösségét már 2011-ben megállapította az eljáró bíróság, viszont a vételár különbözetét a nő mindeddig nem kapta meg.

A Pest Megyei Főügyészség a sértett jogainak védelmében keresetet nyújtott be a Váci Járásbíróságra, amelyben indítványozta: a bíróság kötelezze a bűncselekmény elkövetőjét kártérítés és az eltelt idő óta felhalmozódott kamatok megfizetésére. A járásbíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletében helyt adott az ügyész keresetének és a sértett javára a vételár-különbözet és törvényes kamatai együttes összegének megfelelő kártérítést ítélt meg.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 27. 18:03, vasárnap | Belföld

Már több mint 75 ezren töltötték le a VírusRadar alkalmazást

Már több mint 75 ezren töltötték le a VírusRadar alkalmazást, amelyhez hasonló applikációk Európa több országában bizonyították, hogy rendkívül hasznosak a kontaktok beazonosításában,

2020. Szeptember 27. 17:01, vasárnap | Belföld

Hétfőtől három emeletes vonat közlekedik a váci és a ceglédi vonalon

Hétfőtől három emeletes vonat közlekedik a váci és ceglédi vonalon - közölte a MÁV Zrt. vasárnap az MTI-vel.

2020. Szeptember 27. 16:00, vasárnap | Belföld

Tanszercsomaggal támogatott gyerekeket az Egyszülős Központ

Több mint száz gyermeknek adott tanszercsomagot az Egyszülős Központ a gondtalan iskolakezdésért.

2020. Szeptember 27. 13:00, vasárnap | Belföld

Családi házak napelemeire is lesz támogatási program

Magyar és európai uniós forrásból 30-40 százalékos támogatást is nyerhetnek majd a családi házak tulajdonosai napelemes rendszerek telepítésére - közölte az innovációs és technológiai miniszter pénteken Zalaegerszegen.