Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Július 07. 13:25, péntek | Belföld
Forrás: mti

Csaló bűnbanda él vissza üzemanyag-forgalmazó cégek nevével

Csaló bűnbanda él vissza üzemanyag-forgalmazó cégek nevével

Csalók élnek vissza üzemanyag-forgalmazó cégek nevével, a bűnbanda alkalmanként akár több millió forintos kárt is okozhat - közölte honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség pénteken.

A szervezet tájékoztatása szerint a csalók üzemanyag-vállalat nevében keresnek meg olyan cégeket, amelyek feltételezésük szerint az adott forgalmazóval nagykereskedelmi kapcsolatban állnak és szerződött árnál olcsóbban kínálnak nekik benzint vagy gázolajat. A kedvezmény lehetőségét azonnali - az áru megérkezése előtti - fizetéshez kötik és hamis adatokat adnak meg az átutalás teljesítéséhez.

Fölhívták a figyelmet, hogy a hamis megkeresések nem a szerződéses üzemanyag forgalmazó e-mail címéről érkeznek, az átutalásra nagyon rövid időt adnak, az elektronikus számlán nincs időbélyeg vagy azonosító, a megküldött számlán a korábbiakhoz képest eltérő bankszámlaszám található.

Szabályos megkeresésnél az üzemanyag-forgalmazó mindig a szerződött áron kínálja az árut, az árajánlat és a számla is az üzemanyag cég e-mail címéről érkezik, a szerződött vállalat az áru megérkezése előtt sosem küld számlát (csak előlegbekérőt), a számlán pedig mindig szerepel a partner azonosításához szükséges vevőkód - hangsúlyozták.

A csalók ellen feljelentést tettek, a bűncselekmény elkövetői letöltendő börtönbüntetést kaphatnak - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.