Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Március 09. 11:13, hétfő | Helyi

Csalás, lopás, testi sértés - rendőrségi viedó

Csalás, lopás, testi sértés - rendőrségi viedó

Hosszú a bűncselekmények listája

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az alábbi ügyekben ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást.

  • Ismeretlen tettesek

Egy 55 éves jászkarajenői lakos feljelentést tett ismeretlen tettes ellen csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt, amely szerint 2015. február 16-án az egyik internetes portálon talált hirdetés alapján különböző gumiabroncsokat rendelt magának. A vételár átutalását a megvásárolt gumikat a sértett a mai napig nem kapta meg.

Továbbra is felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy internetes vásárlások alkalmával mindig körültekintően járjanak el. A vételárat lehetőleg ne utalják át előre, ragaszkodjanak az átvételkor történő fizetéshez és mindig ellenőrizzék le a kapott árut.

Egy 66 éves ceglédi lakos tett bejelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2015. február 20-án 22 óra és 2015. február 21-én 6 óra közötti időben befeszítette egy ceglédi ház ajtaját, de a lakásba nem jutott be, így értékszerzés nélkül távozott.

Egy 44 éves férfi feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2015. február 20-án 15 óra körüli időpontban a kerítés átmászását követően bement egy ceglédi tanyára, majd ott lefeszítette a melléképületek lakatpántjait, de a helyiségből nem tulajdonított el semmit. Az ismeretlen tettes ezt követően az udvaron található kerti csapnál letört és eltulajdonított 3 darab csapot.

Ismeretlen tettes 2015. február 24-én 8 órakor egy ceglédi pénzintézetben a székről eltulajdonította a sértett pénztárcáját, amiben okmányok és készpénz volt.

Ismeretlen tettes 2015. február 23-án 20 óra és 2015. február 25-én 8 óra közötti időben a ceglédi vasútállomásnál lévő kerékpártárolóból – a lakat levágását követően – eltulajdonította a sértett kerékpárját.

  • Családi csete-paté

K. Zsolt 35 éves albertirsai lakos ellen garázdaság miatt indult büntetőeljárás, aki a megalapozott gyanú szerint 2015. február 28-án 19 óra körüli időben bement a vele szemben lakó édesanyja lakásába, ahol összevitatkozott az asszonnyal. Ezt követően a férfi egy kerékpárt dobott az udvaron álló és az édesanyja élettársa tulajdonát képező gépkocsi szélvédőjére, amely emiatt betört. A férfi végül megrugdosta a kerítést.

A gyanúsított ezután kiment az utcára és ott bántalmazni kezdett egy 16 éves helyi lányt. A kiérkező járőrök K. Zsoltot elfogták és előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

  • Összeverekedtek

A Cegléd Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytat testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Sz. Ferenc 21 éves törteli lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 21 éves férfi 2015. március 5-én 18 óra körüli időben - törteli családi házukban - szóváltásba keveredett a hozzájuk érkező sértettel, akivel dulakodni kezdett. Ennek során a két férfi az ágyra került, ahol Sz. Ferenc többször megütötte és hátracsapta a sértett fejét. A bántalmazás következtében a sértett – az elsődleges orvosi vélemény alapján – orrcsonttörést szenvedett. A gyanúsított ezt követően késsel, illetve baltával megfenyegette a vitapartnerét, majd a helyszínről a közeli erdőbe menekült.

A ceglédi rendőrök a bűncselekmény elkövetését követő 5 órán belül elfogták a törteli férfit, akit előálíltását követően a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2015. március 6-án elrendelte Sz. Ferenc előzetes letartóztatását.

A gyanúsított ellen a további eljárást – fogvatartása mellett – a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Több, korábban elrendelt nyomozásban sikerült az elmúlt időszakban az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható személyek kilétét megállapítani.

  • Többszörös telefonlopás

A Ceglédi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen indult eljárás, aki 2014. november 23-án 16 óra körüli időben egy ceglédi áruházában - az áruvédelmi széfer kibontását követően - eltulajdonított egy mobiltelefont.

A fenti ügyhöz hasonlóan 2014. december 3-án 23 órakor ismeretlen tettes szintén eltulajdonított egy mobiltelefont egy ceglédi áruházból.

A Monori Rendőrkapitányságon indult büntetőeljárás U. István 28 éves nagykőrösi lakos ellen, aki a jelenlegi adatok szerint 2014. december 2-án 14 órakor egy monori áruházában – a biztonsági doboz kibontását követően - a ruházatába rejtett egy mobiltelefont és azzal fizetés nélkül távozott. A bűncselekményt észlelték a biztonsági szolgálat munkatársai, akik a férfit feltartóztatták és értesítették a rendőrséget. U. Istvánt a rendőrök elfogták és előállították.

A beszerzett adatok alapján a rendőrök megállapították, hogy mindhárom lopás elkövetésével a nagykőrösi férfi megalapozottan gyanúsítható, így az ügyeket egyesítette a Ceglédi Rendőrkapitányság és U. Istvánt lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Az ügyet a nyomozóhatóság a napokban vádemelési javaslattal befejezte.

  • Gyorhajtásnál bukott ki a dolog

Sz. Zsolt 44 éves pilisi lakos a rendelkezésre álló adatok szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. február 3-án cége tulajdonában álló személygépkocsira kiadott hatósági jelzéseket leszerelte és azokat felszerelte egy szintén a cég tulajdonát képező személygépkocsira. Ezzel a rendszámmal ellátott járművel még ugyanezen a napon - 15 óra körüli időben - a 40-es úton a megengedett sebességnél gyorsabban közlekedet, melyet a rendőrség a hatósági sebességmérés során rögzített. Ennek során kiderült, hogy a férfi nemcsak gyorsan hajtott, hanem bűncselekményt követett el, így őt a ceglédi nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozást a rendőrség a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészség részére.

  • Útszéli szóváltás

K. Róbert 34 éves budapesti lakos a rendelkezésre álló adatok szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2014. december 6-án 13 óra körüli időben a 4-es számú főúton Ceglédbercel térségében megállt az út szélén, ahol szóváltásba keveredett egy másik tehergépkocsi vezetőjével. Ezt követően felvett egy követ és trágár szavakkal illetette a vitapartnerét, akit egy alkalommal megütött, majd a helyszínről távozott a járművével.

K. Róbertet a nyomozók garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására